Politika

Gobzema aicinājums JKP: nostādiet latviešu maka biezumu augstāk par "sarkanajām līnijām"

© Foto: Ieva Ābele, SaeimaАлдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме
Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aldis Gobzems aicina Jauno konservatīvo partiju piekrist piedāvātajam Ministru Kabineta sastāvam un novākt no cienījamās vietas "Latvijas mastā" karogu ar "sarkanajām līnijām".

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Premjera amata kandidāts Aldis Gobzems publicējis uzrunu Jaunajai konservatīvajai partijai ar lūgumu neatteikties no viņa piedāvātā valdības sastāva. KPV LV līderis piedāvā "jaunajiem konservatoriem" vēlreiz pārskatīt savu pozīciju un sniegt atbildi sestdienas vakarā.

Tekstu ar aicinājumu politiķis publicējis savā Facebook lapā.

"Šobrīd mūsu zemē mastā goda vietā ir uzvilkts karogs ar sarkanām līnijām. Kad pusmastā ir visa Latvijas valsts, kad pusmastā ir veselības aprūpe vai izglītības sistēma, kad pusmastā ir arī cilvēku maciņu biezums," tā savu uzrunu iesāka Gobzems.

Pēc viņa domām, valstī nekas nemainīsies, kamēr politiķiem pirmajā vietā būs vēlme pārskaitīt savas popularitātes punktus, aizmirstot par galveno – Latvijas iedzīvotājiem.

Янис Борданс и Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Lagzdiņš: koalīcijas pamatā ir ieliktas divas laika bumbas

"Jā, acīmredzot nav svarīgi, ka netiks apstiprināts budžets un iestrēgs jebkuras reformas vai cilvēku algas, galvenais ir karogs ar līnijām," sūdzas Gobzems.

Viņš uzskata, ka gan politiķiem, gan sabiedrībai jāpārskata prioritātes.

"Mums acīmredzot vēl jāmācās būt nācijai! Nācijai, kura nebaidās smaga, nepopulāra un kopīga darba. Bez karogiem un bez līnijām, bet vienkārši drosmīgi, godīgi, gudri," prāto premjera kandidāts.

Gobzems vēršas ar aicinājumu Jaunajai konservatīvajai partijai un tās vēlētājiem neatteikties no piedāvātā valdības formāta. Viņš ir pārliecināts, ka labāka piedāvājuma vienkārši nebūs, un "jaunie konservatori" nespēs izpildīt savu programmu.

"Jums ir izšķirošā balss. Tieši no JKP šobrīd būs atkarīgs, vai savlaicīgi tiks apstiprināts valsts budžets un vai cilvēkiem savlaicīgi tiks izmaksātas solītās algas," uzrakstīja Gobzems.

Viņš uzskata, ka JKP piedāvātais vislielākais ministru portfeļu skaits, iespēja kopā ar KPV LV kontrolēt tieslietu un iekšlietu nozares gan valdībā, gan Saeimā, kā arī pārsvars septiņu balsu pārsvars, kurš būs abām partijām Ministru Kabinetā, – tie ir pietiekami iemesli, lai Bordāna partija piekristu Gobzema plānam.

Юта Стрике и Янис Борданс (справа налево) на первом заседании 13-го Сейма - Sputnik Latvija
Bordāns joprojām cer iztikt bez "zaļajiem" un zemniekiem

"Jāni Bordān, citas tādas iespējas mums nebūs realizēt maksimālo no mūsu programmām. Tā vairs nebūs nekad. Šobrīd JKP pieļauj totālu kļūdu," pārliecināts KPV LV līderis.

Gobzems netic, ka "jaunie konservatori" izvēlēsies solidarizēties ar "Attīstībai/Par!", neskatoties uz ideoloģiskām pretrunām. Viņš netic, ka JKP izvēlēsies "slēpties aiz karoga ar līnijām", nododot vēlētāju intereses.

"Bet, ja tā tomēr ir, tad JKP ir jāpasaka godīgi - mēs torpedēsim KPV LV valdību, jo mums ir bail realizēt savu programmu, jo mums pat ar tādas (7 balsu) ietekmes pārsvaru valdībā ir bail," uzskata Aldis Gobzems.

Taču viņš tomēr cer,  ka kļūdās.

"Laika nav daudz. 10.decembris ir pēdējā diena. Tāpēc es aicinu JKP līdz šīs sestdienas vakaram pulksten 20.00 pārdomāt. Pieņemt lēmumu tautas, ne savās interesēs.

Noņemt goda vietā uzvilkto karogu ar līnijām un mastā pacelt pusmastā esošo valsti. Tas būtu drosmīgi, godīgi, gudri," noslēgumā sacīja Gobzems.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Jaunā konservatīvā partija joprojām cer pārliecināt pārrunu kolēģus atstāt ZZS "konstruktīvā opozīcijā".

Trešdien, 5. decembrī, kļuva zināms provizoriskais Alda Gobzema valdības sastāvs. JKP tajā saņems četrus portfeļus (satiksmes, veselības, izglītības un tieslietu ministra amatus), un tas ir vairāk, nekā jebkura cita partija, ieskaitot KPV LV. Analītiķi izteica domu, ka apmaiņā pret to JKP ir jāatsakās no "sarkanās līnijas" attiecībā uz sadarbību ar ZZS.

Ziņu lente
0