Politika

Lagzdiņš: koalīcijas pamatā ir ieliktas divas laika bumbas

© Photo Latvijas Valsts prezidenta kancelejaЯнис Борданс и Алдис Гобземс
Янис Борданс и Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdību veido cilvēki, kuri savas personīgās ambīcijas uzstāda augstāk par valsts interesēm, un nav gatavi kompromisiem, uzskata ilggadējs Saeimas deputāts.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Gobzema valdība būs neilga un haotiska, paziņoja piecu Saeimas sasaukumu deputāts Jānis Lagzdiņš intervijā Rietumu radio.

Pēc viņa domām, Gobzems neuzskata par nepieciešamu plānot valdības darbu, kas ir īpaši bīstami tādām nozarēm kā aizsardzība un finanses.

Runājot par ievilkušos valdības veidošanas procesu, bijušais deputāts bija kritisks, uzsverot abu partiju līderu nespēju vienoties ar tiem, kas domā nedaudz citādāk. Pēc viņa sacītā, koalīcijā ir ieliktas divas laika bumbas, kuru pamatā ir Alda Gobzema (KPV LV) un Jāņa Bordāna (JKP) persona. Abi nostāda savas ambīcijas augstāk par valsts interesēm un nav spējīgi kompromisiem, kas ir īpaši svarīgi esošajā sadrumstalotajā parlamentā.

Юта Стрике и Янис Борданс (справа налево) на первом заседании 13-го Сейма - Sputnik Latvija
Bordāns joprojām cer iztikt bez "zaļajiem" un zemniekiem

"Tieši tagad, kad kompromiss ir tik ļoti nepieciešams, viņi nespēj pieņemt šo vienkāršo patiesību, kas ir sekmīga valdības un parlamenta darba pamats," pateica Lagzdiņš.

Atceroties 6. Saeimu, kurā iekļuva veselas deviņas partijas, bijušais deputāts sacīja, ka toreiz visu izšķīra personības, kurām bija pieredze un kuri bija spējīgi uz kompromisiem.

Valdības veidošanas pārrunas Bordāna vadībā izgāzās pēc tam, ka no tām izstājās apvienība "Attīstībai/Par!", Nacionālā apvienība un "Jaunā Vienotība".

Šonedēļ Gobzems, kuram prezidents uzticējis valdības veidošanu, pārtrauca pārrunas ar apvienību "Attīstībai/Par!", publiski apsūdzot tās pārstāvjus melos, aizkulišu spēlēs un centienos pārpirkt citu partiju balsis.

Pēc tam Bordāns paziņoja, ka no pārrunām varētu izslēgt arī Zaļo un zemnieku savienību, kuru viņa partija vēlētos redzēt opozīcijā.

Ziņu lente
0