Vadītājs izsēdināja pirmklasnieci Siguldas šosejas ceļmalā un piedraudēja ar policiju

© pixabay / anneileinoРебенок на лесной дороге
Ребенок на лесной дороге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz mājām bija jāiet trīs kilometrus, un mazā meitenīte apsaldēja sev seju un rokas, jo stipri raudājusi; autobusu kompānijas filiāles priekšnieks uzskata vadītāja uzvedību par atbildīgu.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Autobusa vadītājs maršrutā Sigulda – Rīga atteicās vest pirmklasnieci, kura centās pagūt uz deju treniņu Rīgā. Šoferis piedraudēja ar policiju un izsēdināja viņu no autobusa, atstājot tumšā ceļmalā, raksta Skaties.lv.

Līdz pieturai skolnieci pavadīja trīspadsmit gadus vecā māsa. Meitenes rīkojās pēc mammas instrukcijas, kuru viņi jau ne reizi vien izmantojuši gadījumos, kad vecāki nepaguva aizvest meitu no Siguldas uz Rīgu.

Медицинский шприц - Sputnik Latvija
Mēneša laikā Bērnu slimnīcā Rīgā miruši divi bērni, kam nav veikta vakcinācija

Šādā situācijā vecākā meita iesēdina māsu autobusā un saka vadītājam, kurā pieturā pirmklasnieci sagaidīs mamma, kura seko līdzi viņas kustībai telefona ekrānā.

Kaut arī šis scenārijs tika īstenots jau vairākas reizes, šoreiz autobusa vadītājs kategoriski atteicās uzņemt septiņus gadus vecu bērnu. Kā stāsta meitenītes māte, šoferis pamatoja savu rīcību ar to, ka "meitene ir pārāk maza, lai viena brauktu".

Kad vecākā māsa norādīja, ka pirmklasniece arī agrāk viena pati braukājusi ar autobusu, vadītājs piedraudēja, ka izsauks policiju. Nobijušās meitenītes izgāja uz ceļmalas un asarās sāka zvanīt mammai.

"Līdz mājām jāiet bija aptuveni trīs kilometri. Jaunākā meita apsaldējusi seju un rociņas, jo ļoti raudājusi.

Paldies dispečerei Marijai, kura ar mašīnu brauca meitenes meklēt un ātrāk nogādāja mājās siltumā!" pastāstīja sieviete.

AS "Cata" Siguldas filiāles vadītājs Māris Zicmanis neko briesmīgu šajā situācija neredz un uzskata, ka šoferis rīkojies atbildīgi.

Bērns - Sputnik Latvija
Vai tiešām piesedz savējo: patruļas darbinieka CSN vainīgais izrādās bērns

"Meitenes neuzrādīja nekādus dokumentus, lai pieņemtu lēmumu, ka meitenes sasniegušas attiecīgu vecumu," norāda Zicmanis, piebilstot, ka šoferis nekādus dokumentus nav prasījis.

Ministru Kabineta noteikumi Nr.599 paredz, ka pirmsskolas vecuma bērni drīkst braukt ar starppilsētu autobusiem bez vecāku pavadījuma. Tādēļ meitenītei bija visas tiesības braukt ar autobusu.

Zicmanis nespēja atbildēt uz jautājumu, kā šoferim vajadzētu rīkoties šādā situācijā, ja tā atkārtosies.

Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lilita Pelčere pateica, ka vadītājs rīkojās nepareizi. Direkcijas vadība apspriedīs šo jautājumu ar kompāniju "Cata", lai nekas tāds vairs neatkārtotos.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 2018. gada pavasarī Latvijā notika diskusijas par to, ka ir jāizbeidz bērnu piespiedu izsēdināšanas prakse no sabiedriskā transporta.

Ziņu lente
0