Rīga pretendē uz WBSS pusfinālu: Briedis pret Glovacki

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытая тренировка Александра Усика и Майриса Бриедиса в торговом центре Domina Shopping
Открытая тренировка Александра Усика и Майриса Бриедиса в торговом центре Domina Shopping - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu sporta pasākumu organizators Kalle Zauerlands ir pārliecināts, ka Latvija ir spējīga pieņemt augstākā līmeņa boksa sacensības.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas pusfināla cīņa pirmajā smagsvarā varētu notikt Latvijas galvaspilsētā. Par to Latvijas Televīzijas raidījuma Sporta studija intervijā paziņoja viens no WBSS dibinātājiem Kalle Zauerlands.

Atgādināsim, ka Mairis Briedis 10. novembrī izcīnīja uzvaru pēc punktu skaita WBSS čempionāta otrās sezonas ceturtdaļfinālu cīņā ar armēņu izcelsmes vācieti Noelu Gevoru. tagad pusfinālā viņu sagaida polis Kšištofs Glovackis.

Latvijas hokejisti izģērbušies cīņā pret globālo sasilšanu - Sputnik Latvija
Latvijas hokejisti izģērbušies cīņā pret globālo sasilšanu

"Mairim Čikāgā iznāca smaga cīņa, taču būtu dīvaini apgalvot, ka viņam tagad nav iespēju pusfinālā – viņš kļūs tikai labāks. Šodien Briedis ir WBS reitinga pirmais numurs, viņam ir dimanta josta šajā versijā un, domāju, nākamajā cīņā ar Glovacki abu bokseru uzvaras iespējas bukmeikeri novērtēs apmēram vienādi. Abi ir bijušie pasaules čempioni, un būs pārsteidzoši, ja šīs cīņas uzvarētājs beigās nekļūs par čempionu WBS un WBO versijās. pagaidām iznāk, ka Briedis un Glovackis, visticamāk, cīnīsies tieši par šīm abām jostām, ja, protams, esošais šo titulu īpašnieks Aleksandrs Usiks pāries supersmagsvarā," norādīja Zauerlands.

"Jau pirms Usika cīņas ar Briedi es apgalvoju, ka Latvija ir spējīga uzņemt visaugstākā mēroga boksa sacensības," saka slavenais vācu sporta sacensību organizators un piebilsts. "Manuprāt, tās cīņas organizēšana Rīgā nekādā veidā nepiekāpās labāko cīņu rīkošanai Lasvegasā. Tovakar visas boksa pasaules uzmanība tika vērsta Rīgas virzienā. Un tā cīņa, kuru beigās rīkoja šeit, ļāva Latvijai parādīties pasaules boksa kartē. Tāpēc es ar prieku atgrieztos Rīgā ar vēl vienu WBSS pusfinālu. Taču ir jāsaprot, ka tas ir bizness. Šodien šādas cīņas rīkošanas varianti tiek izskatīti Krievijā, Polijā, ASV un, protams, Rīgā."

"Drīzumā es atbraukšu uz Latviju, lai tiktos ar potenciāliem cīņas organizēšanas partneriem. Domāju, ka par pusfināla rīkošanas vietu vienosimies tuvāko divu nedēļu laikā. Pati cīņa varētu notikt ne agrāk par martu. Ja izvēle tiks izdarīta par labu Rīgai, tas kļūs par grandiozu notikumu, it sevišķi Mairim, kurš savu fanu mēģinās otru reizi iekļūt Supersērijas finālā," noslēgumā pateica Kalle Zauerlands.

Ziņu lente
0