Politika

Andrejs Klementjevs: mēs neatbalstīsim valdību bez "Saskaņas"

© Sputnik / Sergey MelkonovПартия "Согласие"
Партия Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai un valdība tiks izveidota ar "Saskaņas" dalību, vai arī partija aizies dziļā opozīcijā, paziņoja Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Partija "Saskaņa" principiāli neatbalstīs valdību, kurā netiks pārstāvēta, paziņoja deputāts Andrejs Klementjevs LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Pirmdien prezidents Raimonds Vējonis nolēma uzticēt valdības veidošanu KPV LV partijas premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam. Šodien KPV aicināja uz valdības veidošanas pārrunām piecas labēji-centriskas partijas, atkal atstājot aiz borta "Saskaņu".

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Gobzems: mēs netraucējām JKP, lai tagad netraucē mums

Pēc Klementjeva domām, šobrīd partijas nodarbojas ar kaitēšanu attiecībā pret valsti, jo "stāv uz vietas un neļauj "Saskaņai" pieslēgties valdības veidošanai".

Uz jautājumu, vai pastāv iespēja, ka "Saskaņa" tomēr atbalstīs topošo valdību, Klementjevs atbildēja, ka vai nu valdība tiks izveidota ar "Saskaņas" piedalīšanos, vai nu "mēs sēžam dziļā opozīcijā, vērtējam, kas notiek, un atrodam vājos punktus, mēģinot uzlabot efektivitāti".

Tai pat laikā Klementjevs pozitīvi novērtēja to, ka visas partijas piedalās Saeimas komisiju darbā, un katrai piešķirta vadība vienā no tām.

Gobzems komentēja KPV LV gatavību rīkot koalīcijas veidošanas pārrunas ar visām Saeimas partijām, izņemot "Saskaņu", tostarp arī kritiku no šīs partijas puses, LTV rīta ēterā.

"Ja cilvēks saka, ka visi pārējie ir slikti un viņš vienīgais ir labais, tad varbūt jāpadomā par to, ka kaut kas nav kārtībā nevis ar tiem pārējiem, bet kaut kas nav kārtībā ar to, kurš vienatnē ilgstoši saka, ka visi pārējie ir tie sliktie un nepareizie," pateica viņš.

Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Panākt saskaņu bez "Saskaņas": KPV LV pasaukusi partijas uz pārrunām

Gobzems uzsvēra, ka KPV LV nekad nav bijis tā saucamo sarkano līniju attiecībā uz pašām partijām, taču tādas bija attiecībā uz atsevišķiem principiem Latvijas politikā.

Iepriekš KPV LV līderis Artuss Kaimiņš pastāstīja, ka partijai ir tikai viena "sarkanā līnija" attiecībā pret "Saskaņu" – mācību valoda Latvijas valsts skolās un bērnudārzos. KPV LV uzskata, ka tā var būt tikai latviešu valoda.

Ziņu lente
0