Latvijas eksprezidentam lidostas Rīga darbinieks taujā, vai politiķis runā latviski

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidostas Rīga darbinieks nav pazinis valsts bijušo prezidentu un pavaicājis, vai viņš runājot latviski.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Neilgi pirms Latvijas simtgades svētkiem neveiklā situācijā lidostā Rīga nokļuvis bijušais valsts prezidents, - viņam uzdots jautājums, vai viņš runājot latviski, vēsta brivbridis.lv, atsaucoties uz žurnālu Kas jauns.

Guntis Ulmanis, kurš vadīja valsti laika periodā no 1993. līdz 1999.gadam, drošības pārbaudes laikā lidostā izdzirda jautājumu – gados jauns darbinieks pavaicāja, vai viņš runājot latviski. G.Ulmanis mazliet samulsis un lūdzis atkārtot jautājumu. Lidostas darbinieks pārjautājis skaļāk: "Vai jūs runājat latviski?"

Starptautiskā lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rīgas lidostā latviešiem klājas skumji

Kad eksprezidents atbildējis apstiprinoši, jaunais cilvēks palīdzējis sakārtot pārbaudei nepieciešamās lietas un lūdzis novilkt žaketi. Acīmredzot, lidostas darbinieks vienkārši nav pazinis bijušo valsts prezidentu. Pats Ulmanis nolēmis nenorādīt darbiniekam, kas viņš ir, un turpinājis pārbaudi.

Tomēr G.Ulmani atpazina žurnāliste, kura tobrīd atradās lidostā. Viņa pavaicāja, kāds ir eksprezidenta viedoklis par minēto situāciju. Preses klātbūtne Ulmani pārsteidza, taču viņš atbildēja, ka sākotnēji lidostas darbinieka jautājums viņu samulsinājis, taču pēc tam viņš sapratis, ka līdzīgu jautājumu uzdod visiem ceļiniekiem.

G.Ulmanis paskaidroja, ka dodas uz Baltkrieviju, kur Latvijas vēstniecībā tiek organizēta Latvijas 100. gadskārtai veltīta pieņemšana.

Iepriekš Sputnik Latvija pastāstīja, ka Guntis Ulmanis savas vizītes laikā Minskā ticies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Ziņu lente
0