Latvijas iedzīvotāji var iesniegt dokumentus studijām Krievijas augstskolās

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasВсероссийский географический диктант в регионах России
Всероссийский географический диктант в регионах России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darbu sācis konkurss, kurā piedalās 456 augstskolas. Vēlāk tiks publicēts vietu skaits, uz ko var pretendēt Latvijas iedzīvotāji.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā ar Krievijas pilsoņi ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā var iesniegt dokumentus konkursam, kas dāvā bezmaksas studiju iespējas Krievijas izglītības iestādēs 2019./20. gadā. Pieteikumu pieņemšana ir sākusies, savā lapā Facebook informēja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Programmā, ko īsteno Krievijas Izglītības ministrija, iestāde sadarbībai ar tautiešiem ārzemēs "Rossotrudņičestvo" un Krievijas vēstniecība Latvijā, piedalās 456 Krievijas augstskolas, starp kurām ir arī ārvalstu abiturientu vidū populārā Sanktpēterburgas Valsts universitāte, Krievijas Tautu draudzības universitāte, Ekonomikas augstskola u.c.

Kā notiek konkurss

Konkurss studijām vidējās, augstākās un papildu profesionālās izglītības iestādēs notiek divos posmos.

Vispirms abiturientu atlasi veic Krievijas vēstniecības Latvijā komisija, bet otrajā posmā apstiprināto kandidātu dokumenti tiek nosūtīti Krievijas Izglītības ministrijai, no kurienes nonāk augstskolās. Lēmumu par kandidāta uzņemšanu pieņem augstskolas.

Lai piedalītos konkursā, līdz 2019. gada 3. februārim jāpiereģistrējas sistēmā Russia Study. Pretendenti lūgti aizpildīt anketu un augšupielādēt pases kopiju ar personas datiem, izglītības dokumenta kopiju vai pēdējās atestācijas rezultātus, kā arī informāciju par zinātniskajiem sasniegumiem, sabiedrisko darbību, speciālistu rekomendācijas, vēlams – krievu valodā. Nepieciešamo dokumentu saraksts publicēts vēstniecības vietnē.

Atlases kritēriji

Izvēloties kandidātus bezmaksas studijām Krievijā, komisija ņems vērā vidējās sekmes, atzīmes profila priekšmetos atbilstoši specialitātei, uz ko pretendē abiturients, kā arī godalgotas vietas olimpiādēs profila priekšmetos.

Tāpat tiks ņemta vērā pretendenta sabiedriskā darbība, kandidāta sociāli neaizsargātais stāvoklis. Savukārt pretendentiem radošajās specialitātēs – mākslas darbinieku ieteikuma vēstules un citi kvalifikāciju apliecinoši dokumenti.

Студенты - Sputnik Latvija
Bezmaksas studijas Krievijā: sākta dokumentu pieņemšana

Komisijas sēde notiks februāra vidū, nedēļas laikā tiks publicēts studijām ieteikto kandidātu saraksts.

Tiem, kuri pārvarējuši pirmo atlases posmu, līdz 2019. gada 10. martam jāiesniedz papildu dokumenti. Russia Study lapā iespējams augšupielādēt parakstītu iesniegumu, notariāli apstiprinātu pases un uzturēšanās atļaujas Latvijā (ja tāda saņemta) tulkojumu krievu valodā, izglītības dokumentu un tā notariāli apstiprinātu tulkojumu krievu valodā, dokumentus, kas apliecina tautieša statusu, medicīniskās izziņas u.c. Dokumentu saraksts tāpat publicēts vēstniecības vietnē.

Konkursa otrajā posmā abiturientu dokumenti tiek izsūtīti uz norādītajām augstskolām, to izskatīšanas statusu iespējams kontrolēt vietnē russia-edu.ru.

Papildu informāciju par atlasi sniedz Krievijas vēstniecība Latvijā, ģenerālkonsulāti Daugavpilī un Liepājā, Latvijas Krievu biedrība, Kanta vārdā nosauktās Baltijas Federālās universitātes un Pleskavas valsts universitātes pārstāvniecības. Informācija par kontaktpersonām tāpat publicēta vēstniecības vietnē.

Ziņu lente
0