Latgales zooloģiskais dārzs vēlas celt biļešu cenas

© VisitdaugavpilsLatgales zooloģiskais dārzs
Latgales zooloģiskais dārzs  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad pieaugusi ieejas maksa arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Latgales zooloģiskais dārzs lūdzis pašvaldību pārskatīt maksas pakalpojumu tarifus, jo iepriekšējie izcenojumi apstiprināti 2013. gada 14. novembrī un kopš tā laika nav mainījušies, raksta Gorod.lv.

Savukārt zooloģiskā dārza uzturēšanas izdevumi pēdējo piecu gadu laikā ir pieauguši. Jautājums par ieejas biļešu cenas palielināšanu tiks izskatīts Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē.

Plānots, ka ieejas biļete skolēniem un studentiem maksās 50 centus (tagad – 30 centi), pieaugušajiem – 1 eiro (tagad – 60 centi). Ekskursiju vadītāja pakalpojumi uz vienu stundu fiziskām un juridiskām personām (grupām līdz 20 cilvēkiem) latviešu un krievu valodā – 10 eiro, angļu valodā – 20 eiro (patlaban – 5 eiro). Zooloģisko dārzu vēl joprojām bez maksas varēs apmeklēt pirmskolnieki, bērnu namu audzēkņi, invalīdi un ekskursiju grupu vadītāji.

Rīgas Zoodārzs - Sputnik Latvija
Rīgas Zoodārzam nāksies atteikties no begemotu un lāču uzturēšanas

Salīdzinājumam jāpiebilst, ka standarta cena ieejas biļetēm Marka Rotko Mākslas centrā – 8 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 4 eiro.

Šopavasar biļešu cenas palielinājis Rīgas Zooloģiskais dārzs: iepriekš ieejas biļete pieaugušajam maksāja 6 eiro, bet tagad – 7 eiro. Biļetes cena bērniem, studentiem un pensionāriem pieaugusi no četriem eiro līdz pieciem. Ģimenes biļete – no 17 līdz 20 eiro. Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs, bijušais Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka pateicies Rīgas domei un sponsoriem par finansiālo atbalstu nožogojumu un infrastruktūras iekārtošanai, taču atzina, ka ar šiem līdzekļiem tik un tā nepietiek dzīvnieku uzturēšanai, tāpēc iestādes vadība ir spiesta palielināt apmeklējuma maksu.

Līdaka paziņoja, ka maksa par Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējumu pieaugs. Tas attiecināts uz atsevišķajām biļetēm – pieaugušajiem un bērniem. Taču viņš piebilda, ka tiks ieviestas vērā ņemamas atlaides tā saucamajām ģimenes biļetēm daudzbērnu saimēm.

Ziņu lente
0