Broka: Krievija varētu palūgt sasaukt IBU ārkārtas kongresu

CC BY 2.0 / fr.wikipedia.org / Saeima / Baiba BrokaLatvijas Biatlona federācijas vadītāja Baiba Broka
Latvijas Biatlona federācijas vadītāja Baiba Broka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz to, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja atjaunojusi Krievijas Olimpiskās komitejas tiesības, Krievijas Biatlonistu savienība joprojām paliek īslaicīgs Starptautiskās biatlonistu savienības dalībnieks un nevar pretendēt uz sacensību rīkošanu.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Starptautiskā biatlonistu savienība (IBU) publicējusi visu 2020./2021. un 2021./2022. gada sezonas lielāko sacensību sarakstu. Krievijai tajās vieta neatradās, jo IBU joprojām nav atjaunojusi Krievijas Biatlonistu savienības (KBS) tiesības.

Septembrī Horvātijas pilsētā Poreča notikušajā IBU kongresā jautājums par KBS tiesību atjaunošanu tika izskatīts, taču ar balsu vairākumu piedāvājums netika atbalstīts (29 "pret" un 20 "par").

Президент Международного олимпийского комитета Томас Бах - Sputnik Latvija
SOK ieraudzījusi izmaiņas Krievijas sportā un ir gatava pieņemt Krieviju atpakaļ

Kā rezultātā KBS joprojām paliek īslaicīgs Starptautiskās savienības loceklis un nevar pretendēt uz sacensību rīkošanu. Tuvāko trīs gadu laikā. Neskatoties pat uz Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) februārī pieņemto lēmumu, kas atjaunoja Krievijas Olimpiskās komitejas tiesības. Tiesa, starptautiskās sporta veidu federācijas pašas izlemj, kā rīkoties tālāk ar Krievijas pārstāvjiem. SOK sniedz tikai rekomendācijas par visu ierobežojumu atcelšanu Krievijas sportistiem, un ne vairāk.

Tikmēr 2021./2022. gada Olimpiskā biatlona sezonas kalendārā parādījušies divi jauni Pasaules kausa posmu rīkotāji – Raubiči (Baltkrievija) un Otepē (Igaunija). Savukārt Latvijai pirmo reizi vēsturē ticis Eiropas junioru čempionāts 2021.

Latvijas Biatlona federācijas vadītāja Baiba Broka komentēja Sportacentrs.com IBU pozīciju: "Lai Krievija tiktu atjaunota starptautiskajā federācijā, par to jānobalso kongresa biedriem. Nākamais kongress plānots pēc diviem gadiem, bet Krievija var pieprasīt ārkārtas kongresa sasaukšanu, kad viņi var nolikt priekšā savus pierādījumus, ka apliecina antidopinga programmas noteikumu izpildīšanu, tad arī var vēlreiz balsot.

Bet nu pagaidām tas nav noticis, un Krievija nemaz nevar pieteikties rīkot PK un IBU kausa posmus. Jau teicu, ka pavisam nesen IBU kongresā bija balsojums pret to, attiecīgi arī runāt par to, vai pēc SOK diskvalifikācijas pārtraukšanas Krievijas atjaunošanai IBUā gaiteņos ir pieaudzis atbalsts, īsti nevar."

Ziņu lente
0