Jaungada tūres uz Rīgu kļuvušas par 35% dārgākas

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasSuvenīru veikals Vecrīgā
Suvenīru veikals Vecrīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rubļa kursa krišanās liek Krievijas tūristiem pievērst uzmanību ne tik dārgai Baltijai.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Jaungada tūres vidējā cena uz Rīgu Krievijas iedzīvotājiem šogad būtiski pieaugusi, taču pieprasījums pēc šādiem braucieniem vienalga palielinās, vēsta tourdom.ru.

Kopumā Jaungada tūru pārdošanas apjomi uz Igauniju, Latviju un Lietuvu šogad pieaug. Novembra sākumā rezervāciju skaits šajā virzienā pieaudzis par 10%. Pieaugusi arī pārdošanu dziļums – Krievijas iedzīvotāji sākuši gatavoties Jaungada braucieniem 2,5 mēnešus iepriekš.

Par populārāko no trim Baltijas valstīm kļuvusi Igaunija, tostarp, kā iebraukšanas punkts kombinētajās tūrēs. Krievijas iedzīvotāji izvēlas nosvinēt Jauno gadu Tallinā, un pēc tam dodas tālāk – uz Latviju vai Lietuvu.

"Labi norit ceļojumu rezervācija ar Jaunā gada svinībām Tallinā. Tūres Jaungada brīvlaikam jau ir praktiski pilnībā rezervētas, atsevišķos piedāvājumos mūsu pārdošanu pieaugums sasniedz +40%," - pastāstīja "Inturist" aģentūras izpilddirektors Sergejs Tolčins.

Pēc viņa sacītā, populāras ir gan autobusu tūres ar izbraukšanu no Sanktpēterburgas, gan dzelzceļa tūres.

Otrajā vietā pēc popularitātes ierindojās Latvija. Lai gan vidējais čeks šogad pieaudzis līdz 46 535 rubļiem (pērn 29 979 rubļi), klienti labprāt pērk tūres uz Rīgu vienalga.

Igaunija. Tallina - Sputnik Latvija
Somu tūristi vairs nemīl tik ļoti Igauniju, krievu un latviešu kļuvis vairāk

Speciālisti norāda, ka Krievijas tūristi tradicionāli izrāda interesi par Jaungada ceļojumiem uz Baltijas valstīm, jo viesnīcu cena tur ir zemāka, nekā daudzās citās Eiropas valstīs, nav problēmu ar krievu valodu, sava loma ir arī attiecīgi tuvam šo valstu izvietojumam – nav jāpavada ilgas stundas lidojumā.

Pieprasījuma pieaugumu uz Baltijas valstīm šogad tūrisma industrija skaidro ar neseno rubļa valūtas kursa pazemināšanos un daļu tūristu pārorientāciju no dārgākiem galamērķiem. Piemēram, tie, kas pērn devās brīvlaikā uz Čehiju, šogad varēja pievērst uzmanību lētākai Igaunijai.

Ziņu lente
0