"Latviskojies vai brauc prom": nacionālpatrioti sajūsmā par Krievijas migrācijas politiku

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasPasažieri lidostā. Foto no arhīva
Pasažieri lidostā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālistiski noskaņotos patriotus iespaidojusi Krievijas jaunā migrācijas politika, viņi aicina krievvalodīgos kaimiņus ātrāk pakot čemodānus.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Pirms dažām dienām Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Krievijas jaunās migrācijas politikas koncepcijas apstiprināšanu, kurai jāpiesaista valstī "miljoniem cilvēku", pirmām kārtām, krievus un krievvalodīgos. Viņiem būs vienkāršāk iegūt Krievijas pilsonību.

Šo faktu, protams, nevarēja neatzīmēt nacionāli noskaņotie Latvijas pilsoņi, saskatot tajā lielisku iemeslu lieku reizi iespert krievvalodīgajiem, un kurināt savstarpējo naidu.

​"Lielā Iespēja: visiem, kuri vēlās Latvijā Krieviju- atkal ir iespēja tikt mājās. Viennozīmīgi skaidrs, ka krievvalodai še vietas nav un nebūs un tikpat viennozīmīgi, ka Latvijā nesvarīga izcelsme- krievs vai tatārs- latviskojoties- pamazām kļūsiet savējie," - vēsta sekotājiem Twitter lietotājs ar segvārdu Χάρων.

Ar to autora prātojumi nebeidzas. Uz repliku par to, ka diez vai izveidosies aizbraukt gribētāju rinda, viņš atbild latviešu rakstnieka Didža Sedlenieka stilā.

​Bet pats "elks" taču aicina! Pirmkārt,- visi militārie un nomenklatūras pensionāri- īstais brīdis- atpakaļ!
Savukārt, daļa jauniešu jau latviski saprot & ja to daļai nav Latvijas krievu skolās "izkompostrētas smadzenes"- visas iespējas latviskoties
"Ģenētisku" barjeru nav.

Arī krievu komentātori nepalaida garām Χάρων publikāciju.

"Krievu internetos stāsta, ka patiesībā šis likums ir izveidots sadarbībā ar Ķīnu, lai vieglāk dabūtu vēl vairāk ķīniešu strādniekus Sibīrijā," - centās vāji iebilst Aleksejs Ivanovs.

Savukārt vienīgais šajā diskusijā lietotājs ar segvārdu KDS (Kristīgo demokrātu savienība – red.) tomēr norādīja, ka latviskošanās un integrācija ir dažādas lietas.

"Labs piemērs mūsu bāleliņiem, kuri nespēja uzaicināt atpakaļ tautiešus no Sibīrijas un nespēj arī tagad no ES. Arī Orbans aicina tautiešus bet mums izstrādā programmas. Vairāk domājiet par Latviju, Krievija bez Jums iztiks, bet galvenais integrācija nav latviskošanās," - komentē lietotājs KDS.

Taču nacionāli noskaņoto autoru, izskatās, šī replika nepārliecināja.

"Citas "integrācijas",- kā bez "latviskošanās" (neatkarīgi no izcelsmes, ādas krāsas utt.) šeit nav nekad bijis un arī nebūs,- pierāda arī pēdējie 78. Savukārt, pilnīgi skaidrs, ka Jūs pat ar visu savu Krieviju, Latvijā esat politiski "savā īstajā vietā", kuru vēlams nemainīt," - paziņoja latviskošanās atbalstītājs.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu "Par KF Valsts migrācijas politikas koncepciju 2019.-2025. gadam". Tajā, izņemot pārējo, paredzēta Krievijas pilsonības iegūšanas procedūras atvieglošana krieviski runājošiem cilvēkiem, kā arī tiek izveidoti ērtāki nosacījumi pārcelšanās īstenošanai uz Krieviju uz pastāvīgu dzīvesvietu no ārzemēm, tiek veidoti skaidri ieceļošanas, uzturēšanās un darba atļaujas iegūšanas noteikumi. Turklāt Krievija ir gatava sniegt patvērumu tautiešiem, kurus pretlikumīgi vajā ārzemēs.

Ziņu lente
0