Rīgas strūklakas devušās ziemas miegā

© Foto : Портал Рижской думыInteraktīvā strūklaka pie Kongresu nama
Interaktīvā strūklaka pie Kongresu nama  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemas laikā Rīgas strūklakas pārbaudīs un, nepieciešamības gadījumā, saremontēs.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Rīgā uz ziemas periodu tika atslēgtas pēdējās 12 pilsētas strūklakas, vēsta Rīgas domes mājaslapa.

Strūklakas, kuras devušās ziemas miegā, atrodas Esplanādē: pie divām parka strūklakām tika aizvērts ventilis, un 10 minūšu laikā izlaist vairāk nekā 80 kubikmetru ūdens.

Speciālisti, kuri veic ikdienas ūdens objektu uzraudzību, pastāstīja, kas notiek ar strūklakām ziemā: to konstrukcijas nogādā meistardarbnīcā, kur vairāku mēnešu garumā tās labo un gatavo nākošai sezonai, kas sākas aprīlī.

Kā stāsta Dzīvesvietas un apkārtējās vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko, ar strūklaku konstrukciju remontdarbiem nodarbojas divi cilvēki, kuri strādā praktiski bez brīvdienām. Paralēli tiek veikti remontdarbi arī ūdens objektu šahtās: tiek pārbaudītas caurules, ventiļi un mehānismi, kuri nodrošina ikdienā ūdens padevi strūklakām.

Tradicionāli pēc strūklaku izslēgšanas saskaita "ienākumus" – monētas, kuras atstājuši tūristi.

"Gada laikā no šīm divām strūklakām mēs esam savākuši apmēram vienu plastmasas glāzīti ar monētām. Naudas ziņā tie ir apmēram 2 eiro. Agrāk bija ļoti interesanti, jo mēs varējām vērot mūsu strūklakās naudu no 15-20 valstīm: markas, frankus, eiro, u.c. Arī juaņu bija ļoti daudz. Tagad ir citādāk, jo met pat ne 1 eiro, bet 1 centu, 2 centus, ne vairāk," stāsta Aleksejenko.

Uzdzīvoties uz monētu rēķina no strūklakām pilsētai neizdodas – pārāk daudz konkurentu.

"Un pat tad, ja pie strūklakas apstājas tūristu grupa un viņi met 50 centus, varbūt pat 1 eiro, dienas beigās vai jau nākamajā dienā no rīta lielākā daļa šīs naudas ir pazudusi. Mēs dzīvojam normālas Eiropas pilsētas dzīvi – ne tikai mēs sekojam līdzi iemestajām monētām, bet arī mūsu pilsētas iedzīvotāji," - saka Aleksejenko.

Atzīmēsim, ka gadā strūklaku uzturēšanai Rīgas Domes Dzīvesvietas un apkārtējās vides departaments piešķir 45 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0