Latvieši netic, ka valstī var kļūt bagāti godīgā ceļā

© Pixabay / epicantusVīrietis birojā. Foto no arhīva
Vīrietis birojā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut gan vairums Latvijas iedzīvotāju joprojām ir pārliecināti, ka godīgā ceļā kļūt bagātam valstī nav iespējams, viņi ir kļuvuši nedaudz mazāk kategoriski šajā jautājumā.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Godīgā ceļā daudz naudas nenopelnīsi, uzskata vairums Latvijas iedzīvotāju. Par to pastāstīja pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, pamatojoties uz aptaujas datiem.

"Vai Latvijā godīgā ceļā var kļūt bagāts? NĒ – vēl aizvien atbild lielākā daļa iedzīvotāju. Tomēr, ja neskatās uz pagājušā gada datiem, tad izskatās, ka kopumā pēdējos gadus iedzīvotāji vairs nav tik kategoriski, kā pirms tam," uzrakstīja Arnis Kaktiņš.

Šogad kopumā 68% aptaujāto paziņoja, ka Latvijā nevar kļūt bagātam godīgā ceļā: 36% respondentu šim apgalvojumam piekrīt pilnībā, vēl 32% daļēji piekrīt.

Gandrīz katrs ceturtais (24%) ir pārliecināts, ka kļūt bagātam godīgi ir iespējams.

Visvairāk to cilvēku, kuri neticēja iespējā kļūt bagātam godīgi, bija 2000. gadā – toreiz tā atbildēja 78% respondentu, un tikai 19% paziņoja par pretējo.

Vismazāk skepticisma Latvijā šajā jautājumā bija 2015. gadā – toreiz neticēja, ka daudz nauda var nopelnīt godīgā ceļā, 65% respondentu.

Ziņu lente
0