Rudā huligāne: Rīgas Botāniskajā dārzā ielavījusies savvaļas lapsa

© Sputnik / Vitaly Ankov / Pāriet pie mediju bankasLapsa. Foto no arhīva
Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs Rīgā, Kandavas ielā iepaticies neparastai apmeklētājai: ciemos pie tropiskajiem kaktusiem un palmām divas reizes ieradusies savvaļas lapsa.

RĪGA, 24. oktobris - Sputnik. Neparastās apmeklētājas pirmā vizīte tika konstatēta 22. oktobrī: Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma ziņu no Botāniskā dārza par to, ka palmu mājā ielavījusies lapsa un negrasās to pamest.

Incidenta vietā ieradās tuvākā policijas ekipāža, turklāt par notikušo informēti  Dr.Beinerta veterinārās klīnikas speciālisti. Taču brīdī, kad notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, rudā huligāne noprata, ka laiks bēgt, turklāt viņa izrādījās pietiekami veikla, lai izvairītos no visām lamatām.

Jau pēc dažām stundām lapsa nolēma atgriezties "nozieguma vietā". Pašvaldības policijas darbinieki ironiski piezīmēja, ka triumfālo atgriešanos viltniece nolēmusi nosvinēt ar peldi Botāniskā dārza baseinā.

Šoreiz Botāniskā dārza darbinieki nolēma notvert dzīvnieku paši saviem spēkiem. Vienam no darbiniekiem izdevās satvert nekaunīgo viesi aiz astes peldes laikā. Pēc tam lapsa tika saņemta aiz apkakles un iesēdināta kubliņā,  un notikuma vietā tika izsaukta policija, kuri nodeva ziņu dzīvnieku izķeršanas speciālistiem.

Veterinārās klīnikas darbinieki pārsēdināja dzīvnieku īpašā krātiņā un nogādāja klīnikā, kur tika konstatēts – lapsa ir pilnīgi vesela. Pēc tam ar viņu notika "skaidrojoša saruna" un rudā apmeklētāja tika palaista brīvībā – mežā Rīgas apkaimē.

Ziņu lente
0