Politika

KPV LV vienojusies par tikšanos ar "Saskaņu" un jau taisnojas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministra kandidāts no partijas KPV LV Aldis Gobzems paziņojis, ka tikšanās ar "Saskaņas" pārstāvjiem formāta ziņā atšķirsies no pārrunām ar citiem iespējamiem koalīcijas dalībniekiem, - tās būs tikai konsultācijas.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Partija KPV LV iecerējusi nākamnedēļ tikties ar "Saskaņas" pārstāvjiem konsultācijām. Tiesa, tikšanās formāts atšķirsies no pārrunām par valdības veidošanu ar citām partijām, uzsvēra premjerministra kandidāts no partijas KPV LV Aldis Gobzems, vēsta Dienas Bizness.

Neoficiāla informācija liecina, ka tikšanās varētu notikt otrdien, 16. oktobrī.

Latvijas bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns - Sputnik Latvija
Jaunā konservatīvā partija atteicās no koalīcijas veidošanas ar ZZS

Partija KPV LV apliecināja, ka konsultācijas ar "Saskaņu" iecerētas, ņemot vērā pirms vēlēšanām doto solījumu organizēt tikšanās ar visām partijām, kas iekļūs Saeimā.

Iepriekš KPV LV līderis Artuss Kaimiņš atgādināja, ka "Saskaņa" vēlēšanās saņēmusi vērā ņemamu balsu skaitu, tāpēc pārrunas ar Nila Ušakova partiju ir nepieciešamas, taču šajā jautājumā esot viena "sarkanā līnija" – partija uzskata, ka Latvijā valsts skolās un bērnudārzos var būt tikai viena – latviešu valoda.

Kaimiņš piebilda, ka, pēc viņa domām, privātajās mācību iestādēs iespējams mācīties jebkurā valodā, taču eksāmeniem jābūt latviešu valodā.

Politiķis atgādināja, ka "Saskaņa" vēlas izvērtēt Izglītības likuma grozījumus, kā arī ieviest trilingvālo mācību sistēmu (izglītību latviešu, krievu un angļu valodās – red.). Pēc viņa domām, tā ir KPV LV "sarkanā līnija".

KPV LV partijas līderis Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Kaimiņš paziņoja, ka KPV LV rīkos pārrunas ar "Saskaņu"

Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī. CVK dati liecina, ka piemo vietu 13. Saeimas vēlēšanās ieņēmusi partija "Saskaņa" ar 19,8% vēlētāju balsu, otro vietu ieguvusi KPV LV (14,25%), trešo — Jaunā konservatīvā partija (13,59%). Ceturtajā vietā ierindojusies "Kustība Par!" (12,04%), tai seko nacionālais bloks "Visu Latvijai" (11,01%), Zaļo un zemnieku savienība (9,91%) un partija "Jaunā Vienotība" (6,69%). Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru. Atbilstoši vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" parlamentā saņems 23 deputātu vietas, KPV LV un JKP — pa 16 vietā, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK— pa 13, ZZS — 11, "Jaunā Vienotība" — 8.

Iniciatīvu pārrunās par koalīcijas veidošanu uzņēmusies KPV LV un JKP. Partijas jau organizējušas pārrunas savā starpā, taču informācija par lēmumiem koalīcijas kodola jautājumā vēl nav sniegta.

Ziņu lente
0