Olimpiāde 2026 Siguldā: Latvijas pilsēta iekļauta pretendentu sarakstā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā Olimpiskā komiteja pieņēmusi Siguldas un Stokholmas oficiālo pieteikumu 2026. gada Olimpisko spēļu rīkošanai.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) otrdien, 9. oktobrī, oficiāli iekļāva Siguldu kandidātu sarakstā Olimpiādes 2026 rīkošanai, vēsta Grani.lv.

Latvijas Sigulda un Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma iesniedza Sok savstarpēju pieteikumu. Ja šis duets uzvarēs, tad bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensībām būs jānotiek Siguldas trasē.

Siguldas bobsleja trase - Sputnik Latvija
Siguldas bobsleja trasei plānots piešķirt 264 tūkstošus eiro

Izņemot Siguldas un Stokholmas pieteikumu SOK apstiprināja arī Kanādas Kalgari pilsētas un Itālijas Milānas un Kortina-Djampeco pilsētas pieteikumus.

Sadarbība starp Latvijas Olimpisko komiteju un Siguldas novada pašvaldību un Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, no vienas puses, un Olimpiādes 2026 rīkošanas komiteju Stokholmā sākās pēc zviedru iniciatīvas. Latvija saņēma piedāvājumu sarīkot bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības Siguldas trasē, jo Zviedrijā analoģiskas sporta bāzes nav.

LOK uzsver, ka 1986. gadā uzbūvētā Siguldas trase atbilst starptautisko sacensību rīkošanas augstajiem standartiem. Latvijas kandidatūras izvirzīšana sacensību rīkošanai Siguldā kļūs par stimulu trases modernizācijai, uzskata LOK.

Erzuruma un Soči

Iepriekš tika ziņots, ka Soči arī varētu cerēt uz Ziemas Olimpiādes 2026 uzņemšanu bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensībām. Taču tas varētu notikt tikai gadījumā, ja tiks apstiprināts pieteikums Olimpiādes rīkošanai Turcijas provincē Erzuruma.

Pilsēta, kurā norisināsies 2026. gada Ziemas Olimpiskās un Parolimpiskās spēles, tiks izvēlēta Starptautiskās olimpiskās komitejas sesijā 2019. gada septembrī.    

Ziņu lente
0