Čakša paskaidroja vēlētāju zemo aktivitāti ar to, ka latviešus viss apmierina

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи
Министр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja jums viss ir labi – jūs uz vēlēšanām neejat, uzskata Latvijas veselības ministre Anda Čakša.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Latvijas iedzīvotājus apmierina situācija valstī, tādēļ viņi neatnāca uz Saeimas deputātu vēlēšanām. Par to radio Baltkom ēterā paziņoja veselības ministre Anda Čakša.

Čakša iekļuvusi jaunā sasaukuma parlamentā no Zaļo un zemnieku saraksta.

"Es uz to skatos no diviem skatupunktiem. Manu personīgo rezultātu es uzskatu par labu, man ielika daudz vairāk plusu, nekā mīnusu. Principā es piekrītu tam, ka zema vēlētāju aktivitāte liecina par to, ka valstī ir stabilitāte. Ja jums viss ir labi – jūs neejat uz vēlēšanām. Mūsu vēlētāji novērtējuši mūsu sasniegumus un neaizgāja uz vēlēšanām atšķirībā no tiem, kuri ar kaut ko nav apmierināti," — citē Čakšas sacīto Mixnews.lv. Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī.

Saskaņā ar CVK datiem, pirmo vietu 13. Saeimas vēlēšanās ieņem partija "Saskaņa" ar 19,8% vēlētāju balsu, otrā vieta ir KPV LV partijai (14,25%), trešā – Jaunajai konservatīvajai partijai (13,59%). Ceturtajā pozīcijā "Attīstībai/Par!" (12,04%), tālāk seko nacionālais bloks "Visu Latvijai" (11,01%), Zaļo un zemnieku savienība (9,91%) un partija "Jaunā Vienotība" (6,69%). Pārējās partijas nepārvarēja 5% barjeru. Tādējādi, pēc vēlēšanu rezultātiem, "Saskaņa" saņem 23 deputātu vietas Saeimā, KPV LV un JKP – 16, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK – 13, ZZS – 11, "Jaunā Vienotība" – 8. Pārējās partijas nepārvarēja 5% barjeru.

Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Politika
"Mēs neesam lumpeņi": Latvijas emigranti nesaprot pārmetumus par KPV LV atbalstīšanu

Vēlētāju aktivitāte Latvijas Saeimas vēlēšanās sastādīja 54,6%.

Vēlēšanu rezultāti liecina, ka "Saskaņa" iegūs Saeimā 23 deputātu vietas, KPV LV un JKP – 16, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK – 13, ZZS – 11, "Jaunā Vienotība" – 8. Sakarā ar esošo politisko spēku sadalījumu asi tiek uzstādīts jautājums par valdošās koalīcijas izveidošanu. Saskaņā ar ekspertu vērtējumiem, jaunā Saeima nostrādās ne vairāk kā sešus mēnešus. Jaunā konservatīvā partija un KPV LV jau ir sākušas pārrunas par jauno valdību.

Ziņu lente
0