Sinoptiķi prognozē neierasti siltu oktobra vidu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЗолотая осень на рижских улицах
Золотая осень на рижских улицах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajās dienās Latvijā pastiprināsies anticiklona ietekme: gaisa temperatūra varētu sasniegt rekorda cienīgus rādītājus, liecina Global Forecast System un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Pirmais oktobra rekords jau tika uzstādīts vēlēšanu dienā, kad termometra stabiņš Mērsragā pacēlās līdz +18,8 grādu atzīmei. Svētdien Latviju šķērsoja aukstā atmosfēras fronte, tādēļ pirmdienas rīts gandrīz visā valsts teritorijā bija samērā vēss.

Labā ziņa ir tāda, ka no dienvidrietumiem Latvijai tuvojas siltais gaiss, un jau otrdien ir gaidāmi +11…+16 grādi. Savukārt sekojošajās dienās, ja saglabāsies saulaini laikapstākļi, tad gaisa temperatūra varētu sasniegt arī +16…+21 grādu. No rīta un naktī gaiss atdzisīs līdz +4…+9 grādiem, savukārt atsevišķās dienās iespējama migla.

Эстетика осени - Sputnik Latvija
Gaidām siltumu: nākamnedēļ sinoptiķi sola atvasaru

Nedēļas sākumā gaidāms mērens dienvidrietumu vējš, dažviet brāzmās līdz 18 m/s, savukārt nedēļas vidū dominēs mierīgs dienvidu vējš.

Gaidāms, ka anticiklons saglabāsies arī nākošajā nedēļā, tādēļ būtiski nokrišņi nav gaidāmi, arī temperatūra varētu būt augstāka par normu.

Atgādināsim, ka par rekordu oktobra vidum saglabājas 1995. gada 10. oktobra rādītāji, kad termometrs sasniedza +22,6 grādu atzīmi, savukārt 1967. gada 13. oktobrī gaiss iesila līdz +21,8 grādiem.

Ziņu lente
0