Autobusu vadītāji rīkos protesta akciju

© Sputnik / Sergey MelkonovAutobusa vadītājs
Autobusa vadītājs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arodbiedrība pieprasa noteikt vadītājiem garantēto darba samaksu un noslēgt nozares ģenerālo vienošanos.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta arodbiedrības locekļi 4. oktobrī rīkos protesta akciju pie Satiksmes ministrijas pret zemajām algām, vēsta Jauns.lv.

Akcijas mērķis ir piesaistīt deputātu, valdības, darba devēju un sabiedrības uzmanību pasažieru pārvadājumu nozares problēmām.

Коровы на ферме в Латвии - Sputnik Latvija
Baltijas zemnieki organizēs protesta akciju Briselē

"Sabiedrībai tiek sniegta informācija, ka šoferi par darbu saņem 1000 un vairāk eiro, tomēr tas nav korekti, jo šajā summā parasti ietilpst arī virsstundu atalgojums," uzsvēra arodbiedrības priekšsēdētājs Juris Kalniņš.

Akcijas laikā arodbiedrība pieprasīs sniegt atbilstošas dotācijas autobusu pārvadājumiem un noteikt vadītājiem garantēto darba samaksu (stundas likmi) 7 eiro apmērā stundā. Tāpat arodbiedrība pieprasīs nozares ģenerālās vienošanas noslēgšanu, lai noteiktu autobusu vadītājiem un citiem transporta darbiniekiem minimālās darba algas, darba režīma un atpūtas garantijas.

Kā paziņojis Kalniņš, arodbiedrība piedāvā noslēgt nozares ģenerālo vienošanos jau kopš 2012. gada, taču šis piedāvājums neguva darba devēju atsauksmi.

Pēc viņa sacītā, problēmas pastāv gandrīz visiem pasažieru autobusu pārvadājumu uzņēmumiem. Šī gada augustā līdzīgas prasības izvirzīja Liepājas autobusu parka vadītāji, taču panākt kompromisu ar darba devēju neizdevās.    

Ziņu lente
0