Kā izmantot e-veselības sistēmu bez Interneta piekļuves

Стетоскоп
Стетоскоп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroniskās veselības aprūpes sistēma ir pieejama arī tiem, kam nav datora vai, ņemot vērā noteiktus apstākļus, nevar izmantot Internetu.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) datiem, visbiežāk Latvijas iedzīvotājiem rodas jautājumi par elektroniskajām slimības lapām un receptēm, vēsta rus.lsm.lv.

Šogad NVD darbinieki sniedza vairāk nekā astoņus tūkstošus konsultāciju, vairums no kurām bija par elektroniskās veselības portāla izmantošanas kārtību.

NVD skaidro, ka tie pilsoņi, kuriem nav datora vai internetbankas, var noformēt pilnvaru uz radinieku vai paziņu vārda. Pilnvarotā persona varēs saņemt zāles ar elektroniskajām receptēm, nezinot pat to numurus, kā arī ieiet radinieka profilā ar savu internetbanku un caurskatīt visu medicīnisko informāciju.

Врач - Sputnik Latvija
E-veselība maksājusi miljonus, taču cilvēki spiesti paši braukt pēc analīžu rezultātiem

Pastāv arī iespēja norīkot pilnvaroto personu uz noteiktu laika posmu. Turklāt ir iespējams ierobežot uzticētās personas pilnvaras, piemēram, tikai zāļu saņemšanai.

Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga paskaidroja, ka ārsts e-veselībā redz telefona numuru, kam var piezvanīt, lai informētu, ka pacients nonācis slimnīcā vai pakonsultējies par to, kādus medikamentus viņš lieto, vai viņam ir kaut kādas alerģijas. Ja iedzīvotājs neizmanto Internetu, viņš var iesniegt NVD iesniegumu, lai mēs ievadītu šo informāciju portālā viņa vietā. Un tad ārstam būs pieejama arī šī informācija.

Sīkāku konsultāciju par elektroniskās veselības portāla iespējām var saņemt pa tālruni 67 803 300 no 8:00 līdz 20:00 vai ierasties personīgi kādā no klientu apkalpošanas centriem.

Ziņu lente
0