Grimā es jūs neatpazīstu: BBC sajauca Latviju un Lietuvu

© Foto : NATO North Atlantic Treaty Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс и министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс и министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītāja komentāru par Brexit ilustrēja ar Lietuvas ĀM vadītāja fotogrāfiju.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča komentāram BBC vietnē pievienota Lietuvas ĀM vadītāja Lina Linkeviča fotogrāfija.

Vakar Rinkēvičs devās uz Berlīni, lai piedalītos diskusijā par Eiropas nākotni un tikties ar Vācijas ārlietu ministru Haiko Māsu.

Pēc tikšanās viņš sniedza īsu komentāru aģentūrai Reuters. Rinkēvičs nosauca Brexit par mācību populistiem visā pasaulē: nav vērts piedāvāt vieglus risinājumus, kuri beigās izrādās sarežģītāki, nekā cerēts.

"Izeja no situācijas – un mums tam vēl ir laiks, kaut arī nedaudz – ir turpināt pieņemama kompromisa meklējumus," — pateica viņš.

BBC pārrakstīja šo komentāru, taču papildināja to ar ārlietu ministra Lina Linkeviča fotogrāfiju, kurš, protams, arī nēsā brilles, taču ir par divpadsmit gadiem vecāks par Rinkēviču, par dažiem kilogramiem vērienīgāks, bet pats galvenais – dzīvo un strādā Lietuvā, nevis Latvijā.

© SputnikBBC vietnes fotoattēls
Сайт BBC на экране компьютера - Sputnik Latvija
BBC vietnes fotoattēls

Taču Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis pastāstīja, ka Lietuvu un Latviju pietiekami bieži jauc – vēl būdams vēstnieks citās valstīs, viņš saņēma Lietuvas vēstniecībai adresētu pastu, – un te nav nekā šausmīga.

"Domāju, Slovēnija un Slovākija atrodas grūtākā stāvoklī, jo tās jauc biežāk nekā mūs," — pateica viņš.

Ziņu lente
0