Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzticas mediju sniegtajai informācijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SKDS aptauja liecina, ka lielākā uzticība plašsaziņas līdzekļu objektivitātei Latvijā bija vērojama pērn.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzticas mediju sniegtajai informācijai, liecina pētījumu centra SKDS aptauja. Rezultātus publicējis centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Lai gan pēdējos gados publiskajā telpā regulāri parādās "fake news" tēma, puse iedzīvotāju (50%) uzskata, ka masu informācijas līdzekļos atspoguļotajai informācijai var vairāk vai mazāk uzticēties. 37% domā, ka tomēr nevar," – pastāstīja Kaktiņš.

Pētnieks atzīmēja, ka laikā no 2011. līdz 2016. publika bija noskaņota skeptiskāk. Zemākais rādītājs bija vērojams 2011. gadā, kad žurnālistu objektivitātei ticēja tikai 41% respondentu, un neuzticību medijiem pauda 50% valsts iedzīvotāju.

Pozitīvākais noskaņojums šajā jomā bija vērojams pērn, 2017, gadā, kad 56% aptaujāto apliecināja – viņi uzticas medijiem.

Записи в блокнот - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Neatkarīgie žurnālisti" ar Sorosa naudu vieš demokrātiju Latvijā

Šogad publicētie Eurobarometer aptaujas rezultāti liecina, ka visvairāk Latvijas iedzīvotāji uzticas (75%), tam seko televīzija (70%), trešajā vietā – prese (65%), un tikai pēc tam – interneta portāli (52%). Skeptiskāko attieksmi Latvijas iedzīvotāji pauda pret sociālajos tīklos gūstamo informāciju – tai neuzticas četri no desmit aptaujātajiem.

Iepriekš vēstīts, ka augusta beigās policija aizturēja vīrieti, kurš izplatījis nepatiesas ziņas par avārijām un katastrofām.

Ziņu lente
0