Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāju vainas dēļ miris briedēns

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийRetā meža ziemeļbrieža mazulis
Retā meža ziemeļbrieža mazulis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Zooloģiskajā dārzā netiks būvēti jauni nožogojumi, tomēr apmeklētāji tiks vēlreiz brīdināti un lūgti nebarot dzīvniekus.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Rīgas Zooloģiskajā dārzā traģēdija — uz veterināru galda miris trīs mēnešus vecs briedēns. Dzīvnieka nāves iemesls — gardumi, ko viņam devuši apmeklētāji, pastāstīja Zoodārza direktors Ingmārs Līdaka lapā Facebook.

Viņš skaidroja, ka jau sestdien, 16. septembrī apmeklētāji metuši kartupeļu salmiņus ziemeļbriedim tieši līdzās plāksnītei "Lūdzam nebarot" trīs valodās.

Cilvēku ēdiens pieaugušu dzīvnieku nobeidz palēnām, bet mazuļa kuņģi saārda daudz ātrāk.  

Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lapsas apēdušas gandrīz visus flamingus Rīgas zoodārzā

Zooloģiskā dārza darbinieki stāsta, ka daļēji saprot vecākus, kuri atļauj saviem bērniem dot dzīvkniekiem cienastus, jo domā, ka dzīvnieki cieš badu. Taču paivisam nesen Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs parakstījis milzu rēķinu par ķērpju piegādi no Skandināvijas, lai ziemeļbrieži saņemtu sabalansētu un viņu sugai atbilstošu pārtiku.

Papildu nožogojumi netiks uzstādīti, jo tādējādi nav iespējams pildīt zooloģiskā dārza misiju — saglabāt savvaļā izmirstošās sugas un sekmēt to pavairošanos. Taču apmeklētāji ļoti lūgti nebarot dzīvniekus.

Arī agrāk gadījies, ka apmeklētāju vēlme noteikti pabarot "izsalkušo" dzīvnieku novedusi pie traģēdijas — pērn tā paša iemesla dēļ gāja bojā jērs.    

Ziņu lente
0