Holandieši izveidojuši tulpju šķirni par godu Latvijai

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasTulpi
Tulpi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neliela skaita ziedu kolekcija, kuras nes Latvijas vārdu, papildināta ar vēl vienu eksemplāru – tulpi, kuru izveidojuši holandiešu selekcionāri.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Latvija saņēmusi no Nīderlandes neparastu dāvanu — Latvijas tulpju šķirni, vēsta Latvijas Radio.

Tas kļuvis par dāvanu par godu pirmajai Latvijas prezidentūrai ES, kā arī par godu abu valstu draudzīgajām attiecībām.

Pēc Nacionālā botāniskā dārza vadītāja Andreja Svilāna sacītā, normālos laikapstākļos šīs šķirnes tulpes uzziedēs tieši Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā — 4. maijā.

Tulpe "Latvija" attiecas pie triumfālās šķirņu grupas. Tās augstums ir apmēram 40 cm, krāsa ir intensīvi-sarkana. Oficiāli šķirne tika reģistrēta 2015. gada 23. aprīlī.

Svilāns atzīmēja, ka augu skaits, kuriem ir Latvijas vārds, ir pavisam neliels.

"Mums ir Latvijas tulpe, dālija Latvian red un Mārtiņa Maltnieka veidots puķuzirnis Latvian red. Laikam jau iemesls tam, ka Latvijas karoga sarkanā krāsa — karmīnsarkanais tonis — ir ļoti specifisks un to dabūt ir visai grūti. Daudzām dekoratīvo augu sugām tas tonis ir neiespējams. Domāju, tas īstais karoga sarkanais tonis daudzām augu grupām, šķirnēm tā arī paliks nesasniedzams, ja vien nesāksim kaut ko ģenētiski modificēt," pateica Svilāns.    

Ziņu lente
0