Aptauja: katrs trešais latvietis plāno emigrēt

CC0 / pxhere / Мужчина с чемоданом
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr politiķi sola atgriezt Latvijas emigrantus, cilvēki joprojām masveidā gatavojas aizbraukt.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Daudzas partijas pirms vēlēšanām par savu prioritāti dēvē latviešu atgriešanu, kuri aizbraukuši uz ārzemēm. Tikmēr ievērojama daļa to, kuri vēl palikuši valstī, nopietni izskata iespēju aizbraukt, raksta Skaties.lv.

Saskaņā ar kompānijas Kantar TNS aptaujas datiem, 36% latviešu vecumā no 18 līdz 60 gadiem paziņoja, ka viņi paši vai kāds no viņu radiniekiem un paziņām tuvākajā nākotnē plāno doties labākas dzīves meklējumos ārpus Latvijas robežām.

Mazāk nekā puse aptaujāto (49%) atbildēja, ka šādu plānu viņiem nav. Salīdzinot ar 2016. gada aptauju, to cilvēku daļa, kuri neapsver iespēju emigrēt, pieaugusi.

Vērts atzīmēt, ka aptauja tika veikta Internetā. Par Interneta aptauju īpatnībām Sputnik runāja ar SKDS centra direktoru Arni Kaktiņu.

Durvis - Sputnik Latvija
Uzmanību, Baltija aizveras: iedzīvotāji nodzeras vai emigrē

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, kaut gan valdība skaļi paziņo par strauju IKP pieaugumu, Latvijas iedzīvotājus joprojām neapmierina Latvijas ekonomikas stāvoklis, un viņiem nav cerības atrast labu darbu.

Kaut gan vairums emigrantu dodas uz Eiropu, Latvija iekļuvusi valstu pirmajā desmitniekā, kuru pilsoņi vēlētos atrast darbu Krievijā – darba migrantus piesaista zemais bezdarba līmenis, kultūras saiknes un attīstīts tehnoloģiju sektors.

Ziņu lente
0