Olainfarm reiderisms: Maligina meita lūdz uzsākt kriminālprocesu

© Foto : Фото: OlainfarmВывеска компании Olainfarm
Вывеска компании Olainfarm - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena no farmaceitiskās impērijas Olainfarm valdes priekšsēdētāja mantiniecēm paziņojusi par reiderismu uzņēmumā, ļaunprātīgu pilnvaras izmantošanu un krāpniecību.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Viena no pērn mūžībā aizgājušā Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina vecākajām meitām Nika Saveļjeva vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu sakarā ar reiderismu vai pretlikumīgu uzņēmuma pārņemšanas mēģinājumu, kā arī ar ļaunprātīgu pilnvaras izmantošanu un krāpniecību, vēsta Lsm.lv.

Iepriekš, Olainfarm ārkārtas akcionāru sēdes laikā, par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju tika norīkots Pāvels Rebenoks, kurš kopā ar juristu Mārtiņu Krieķi daudzu gadu garumā pārstāv farmaceitiskā uzņēmuma Grindeks akcionāra Kirova Lipmana intereses.

Olainfarm - Sputnik Latvija
Valērija Maligina mantinieki vienojušies

Par padomes priekšsēdētāja vietnieci tika norīkota Valērija Maligina meita un mantojuma aizbildne Irina Maligina.

Valērija Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne, mirušā valdes priekšsēdētājā bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze uzrakstījusi iesniegumu par atkāpšanos no Olainfarm padomes locekļa amata.

Nikas Saveļjevas advokāts Haralds Velmers paziņoja, ka par iesnieguma iesniegšanas iemeslu tiesībsargājošajās iestādēs kļuva faktiski vienpersonisks Annas Emīlijas Maliginas aizbildnes lēmums par padomes sastāva maiņu tieši tajā brīdī, kad viņa kliente un otra Maligina mantiniece faktiski ieguva mantojuma tiesības un varēja saņemt mantojuma apliecību, kas dotu viņai tiesības īstenot savas akcionāra tiesības.

Neskatoties uz to, Olainfarm paziņojumā biržai teikts, ka uzņēmuma padome tika ievēlēta likumīgi un pārstāv kompānijas ilgtermiņa intereses. Kompānijas valdes priekšsēdētājs Rebenoks atzīmēja paziņojumā, ka jaunajai vadībai izdevies novērst Olainfarm vērtības krišanos, savukārt publiski paziņojumi par Olainfarm tiek uzskatīti kā centieni turpināt iedragāt uzņēmuma reputāciju un tā vērtību.

Valērija Maligina - Sputnik Latvija
Miljonāra Maligina atraitne par dzīvi Latvijā: "Par vēl dzīvajiem skumji."

Iepriekš tika ziņots, ka kļuvusi zināma Maligina pēdējā griba. Uzņēmējam piederošās daļas uzņēmumos AS Olainfarm un SIA Olmafarm mantos viņa bērni ar piebildi, ka tuvākajos piecos gados viņiem nav tiesību atsavināt vai dāvināt šo īpašumu. Testamentam pagaidām nav likumīga spēka, četru mēnešu laikā to vēl drīkst apstrīdēt potenciālie mantinieki.

Maligins nomira savā mājā Jūrmalā 9. decembrī 52 gadu vecumā. Saskaņā ar Dienas Bizness versiju, uzņēmējs bija Latvijas simts bagātāko cilvēku pirmajā desmitniekā. 2016. gadā viņš tāpat nokļuva sestajā vietā visveiksmīgāko valsts biznesmeņu sarakstā pēc žurnāla VIP Lounge versijas, nopelnot 2015. gadā 10,36 miljonus eiro.

Izņemot trīs bērnus, miljonāram palikusi atraitne – aktrise un māksliniece Elīna Dzelme, kura taisījusies šķirties no viņa, taču neilgi pirms Maligina nāves vīra un sievas domstarpības atrisinājās.

Ziņu lente
0