Laikapstākļi Latvijā: sinoptiķi prognozē vēsu laiku un lietu

© Sputnik / Sergey MelkonovZelta rudens Rīgas ielās
Zelta rudens Rīgas ielās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau tuvākajās dienās Latvijā kļūs manāmi vēsāks – gaidāms vējš un lietus, vēsta sinoptiķi. Turklāt nedēļas nogalē sevi liks manīt ciklons, kas nesīs Latvijai mākoņus un lietu.

RĪGA, 11. septembris- Sputnik. Pagājušās nedēļas nogalē divās meteostacijās Latvijā tika fiksēti kārtējie temperatūras rekordi (Alūksnē +25,6 grādi, Rēzeknē +25,7 grādi), taču jau pavisam drīz Latvijā būs jūtama rudens elpa.

Pirmdien laikapstākļi vēl bija labi, taču jau otrdien Latvijai no rietumiem tuvosies plašs ciklons, kas nesīs līdzi vērā ņemamus nokrišņus. Vienlaikus rietumvējš atnesīs valstī vēsa gaisa masas — dienas temperatūra pazemināsies par vairākiem grādiem, bet naktī termometra stabiņš nolaidīsies līdz +10…+15 grādiem.

​Otrdienas naktī pastiprināsies rietumvējš, kura brāzmas sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes zonā — līdz 20-21 m/s.

Tiesa, ir arī labas ziņas: nedēļas nogalē virs Latvijas pastiprināsies augstspiediena apgabala ietekme, kā rezultātā nokrišņi un vējš aprims. Taču skaidrais laiks tikai pastiprinās vēsumu — naktī temperatūra kritīsies līdz +5…+7 grādiem.

Tomēr sinoptiķi pieļauj iespēju, ka turpināsies ievērojams mākoņu daudzums un lietus, jo sevi var likt manīt arī ciklons.    

Ziņu lente
0