Saskaņa: firmas bēgs prom, ja pacelsim minimālo algu līdz 1000 eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" vadība paskaidroja, kāpēc solījums paaugstināt minimālo algu līdz 1000 eiro - tā nav ņirgāšanās, bet godīgs solījums.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs atbalsta vairāku komentatoru viedokli par to, ka par 500 eiro mēnesī Latvijā ir grūti pienācīgi dzīvot un uzturēt ģimeni, tomēr minimālā alga šajā līmenī — tas ir vienīgais, ko šobrīd var droši solīt.

Ušakova un citu "Saskaņas" pārstāvju video atbilde partija izvietoja savā Facebook lapā.

Durvis - Sputnik Latvija
Uzmanību, Baltija aizveras: iedzīvotāji nodzeras vai emigrē

Partijas līderis atgādināja, ka pašlaik trešdaļa no visiem cilvēkiem, kas strādā, saņem 450 eiro un mazāk. No tiem 140 tūkstoši saņem mazāk nekā pašreizējā minimālā alga — 430 eiro.

"Mēs no savas puses piedāvājam ļoti godīgu risinājumu Latvijai. Mēs nesolām to, ko nevaram izpildīt," — saka Ušakovs.

Pēc "Saskaņas" iecerēm palielināt minimālo algu līdz 500 eiro varēs jau nākamgad.

"Mēs nesolīsim tūkstoš eiro pēc gada, bet mēs darīsim tā, lai pēc kāda laika minimālais atalgojums tiktu palielināts no 500 līdz 550 eiro, pēc tam līdz 600 eiro, pēc tam tālāk, lai mēs varētu piedāvāt visai valstij absolūti saprotamu un godīgu attīstības ceļu," — pastāstīja Ušakovs.

Uz kāda Facebook lietotāja jautājumu, vai reāli izdzīvot ar 500 eiro, atbildēja "Saskaņas" finanšu ministra amata kandidāte Ļubova Švecova.

"Man nav burvju nūjiņas, un tās nav nevienam citam cilvēkam, kurš saka, ka var nodrošināt lielāku algu," — norāda Švecova.

Pēc viņas teiktā, 500 eiro — tas ir tas minimums, ko "Saskaņa" var piedāvāt un realizēt gada laikā pēc vēlēšanām, lai iedzīvotāju dzīves apstākļi uzlabotos.

Premjerministra amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka partija piedāvā ne tikai pacelt minimālo algu līdz 500 eiro, bet arī atbrīvot to no ienākumu nodokļa. Šis pasākums palielinās daudzu cilvēku labklājību.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Šadurskis pastāstījis, kā Latvijā var "apglabāt" karjeru

"Protams, būtu forši, ja mēs varētu vienkārši pieņemt likumu par minimālo algu, kas būtu, piemēram, tūkstotis eiro, bet tad mums jāsaprot, ka puse no mūsu uzņēmumiem aizbēgs uz Lietuvu un Igauniju, un desmitiem tūkstoši cilvēku pazaudēs darbu," — uzsvēra Dombrovskis.

Turklāt "Saskaņas" piedāvātais ekonomiskās attīstības plāns, paredz, ka katra Latvijas iedzīvotāja ienākumi trīs gadu laikā pieaugs par trešdaļu.

"Saskaņas" kandidāts ekonomikas ministra amatam Ivars Zariņš uzskata, ka cilvēki varētu saņemt vairāk, ne jau tāpēc, ka viņi vairāk strādā, bet tāpēc, ka viņiem ir augstāks zināšanu līmenis.

"Tas ir Latvijas ceļš. Mums ir jāiet nevis pa to, ko visu laiku ir piedāvājušas labējās partijas — ka mēs varam kaut ko uztaisīt lētāk un pārdot, bet gan mēs varam kaut ko uztaisīt labāk un pārdot vērtīgāk, un tādā veidā mūsu sabiedrība kļūst bagātāka," — pārliecināts Zariņš.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija,  šā gada sākumā minimālo algu Latvijā paaugstināja no 380 līdz 430 eiro, bet tā joprojām ir ievērojami zemāka nekā attīstītajās Rietumeiropas valstīs.    

Ziņu lente
0