"Bija liels uztraukums par to, vai vispār atgriezīsimies": "Prieks Tūre" klientu neveiksme

© pixabayМолодые люди на станции железнодорожного вокзала
Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūroperators "Prieks Tūre" pārtrauca darbu, kamēr simtiem klientu vēl bija atradušies atpūtā; sašutušie cilvēki ir pārliecināti, ka negodīgi bija pārdot ceļazīmes neilgi pirms bankrota pasludināšanas.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Tūristu grupa, kuri iegādājās ceļazīmes no "Prieks Tūre", cerēja pavadīt atvaļinājumu ar visām ērtībām, taču beigās teju spēja atgriezties mājās, raksta skaties.lv.

Tūristi iegādājās ceļazīmi uz Horvātiju uz desmit dienām, taču divas dienas pirms paredzētās atgriešanās atpūta sagāja grīstē.

"Mēs uzzinājām negaidīti no tūristiem, ka, it kā, kompānija "Prieks Tūre" bankrotē," — pastāstīja viens no tūristiem Konstantīns.

Девушка на пляже Ла Пелоза, Северная Сардиния - Sputnik Latvija
Katrs ceturtais tūroperators Latvijā atrodas uz bankrota sliekšņa

Tiem atpūtniekiem, kuri izmitinājās bungalo, atnāca paziņojums no viesnīcas vadības, ka uzturēšanās netika apmaksāta, un, ja nauda netiks iemaksāta līdz desmitiem vakarā, viņiem nāksies pamest telpas.

Šo situāciju "Prieks Tūre" gide atrisināja ātri, taču ar to problēmas nebeidzās. Autobusa vadītāja, ar kuru tūristiem bija jāatgriežas Latvijā, negribēja doties ceļā – izrādījās, arī ar viņu netika nokārtoti norēķini, turklāt ne tikai par braucienu uz Horvātiju, bet arī par iepriekšējo braucienu uz Bulgāriju.

"Līdz ar ko, bija tāds nepatīkams pārsteigums, un visiem, protams, bija liels uztraukums par to, kā mēs atgriezīsimies, vai vispār atgriezīsimies un kādā veidā," — atceras Konstantīns.

Gide piedāvāja divas dienas pagaidīt, kamēr neieradīsies autobuss, ko atsūtīs "Prieks Tūre". Taču tūristi vairs nespēja uzticēties firmai, kura sagādājusi viņiem tik daudz galvassāpju. Viņi sazinājās ar vietējo autobusu kompāniju un nodrošināja sev ceļu uz mājām.

To, ko viņiem nācās piedzīvot Horvātijā, grūti nosaukt par atpūtu, viņi visi bija nopietni noraizējušies.

"Kompānija, manuprāt, rīkojās ne visai godīgi, pārdodot ceļojumus īsi pirms brīža, kad viņi paziņoja, ka nav maksātspējīgi jeb ir maksātnespējīgi, tas nav godīgi," — pārliecināts Konstantīns.

Šobrīd Patērētāju tiesību aizsardzības centrs apkopo apmānīto klientu sūdzības un veic pārrunas ar "Prieks Tūre" par kompensācijām. Saskaņā ar centra aplēsēm, iespējams, cietušie ir 300-400 cilvēki.

Kad klienti saņems kompensāciju, tiks pieņemts lēmums, vai firmai tiks uzlikts sods.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, kompānija "Prieks Tūre" nosauca par savas izputēšanas galveno iemeslu nebijušu vasaras karstumu.

"Tez Tour Latvija" pārstāvis Konstantīns Paļgovs ir pārliecināts, ka "Prieks Tūre" bankrots nesīs zaudējumus visai nozarei, jo klienti mazāk uzticēsies tūrisma firmām.

Ziņu lente
0