Latvijā izstrādāta pirmā biškopju mobilā lietotne ar balss vadību

© Sputnik / Игорь Подгорный / Pāriet pie mediju bankasПчёлы на сотах
Пчёлы на сотах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Programmas izstrādātājs visu dzīvi nostrādājis Informācijas tehnoloģiju jomā, savukārt pirms pieciem gadiem nolēma ķerties pie biškopības.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Latvijas kompānija BeeTech Services izstrādājusi pasaulē pirmo biškopju mobilo lietotni, kas darbojas skaļruņa režīmā ar runas atpazīšanu, raksta portāls Grani.lv.

Armands Krauze sola novietot Rīgas domē bišu stropus - Sputnik Latvija
Armands Krauze sola novietot Rīgas domē bišu stropus

Lietotnes idejas autors ir kompānijas dibinātājs Jānis Kronbergs, viņš visu dzīvi nostrādājis Informācijas tehnoloģiju jomā, savukārt pirms pieciem gadiem nolēma ķerties pie biškopības.

"Tobrīd, līdzīgi kā liela daļa Latvijas biškopju, pierakstiem izmantoju parastu kladi, kas man, kā cilvēkam, kurš visu mūžu strādājis informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomā, nešķita efektīvi. Izpētījis piedāvājumu biškopības aplikāciju tirgū, sapratu, ka tām visām ir divi lieli trūkumi. Pirmkārt, tās ir pārāk sarežģītas. Otrkārt, tās nav ērtas lietošanai dravā, strādājot ar bitēm," — pastāstīja Kronbergs.

BeeKing jāatvieglo biškopju darbs cirsmā un pie datora. Ar lietotnes palīdzību darba laikā cirsmā var diktēt piezīmes, kas automātiski tiek pārveidotas tekstā un saglabājas.

Ziņu lente
0