Jelgavā nozagti 150 ruļļi siena

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasSiena ruļļi. Foto no arhīva
Siena ruļļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Dabas fonds nav paspējis novākt ziemai sagatavoto sienu no Lielupes pļavām – 150 ruļļi ir pazuduši bez pēdām.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Jelgavā nozagts savvaļas zirgu baram ziemai sagatavotais siens, vēsts rus.lsm.lv.

Par siena zādzību Lielupes palienu pļavās informēja Latvijas Dabas fonds.

Vasarā fonda darbinieki nopļāva, izžāvēja sienu un satina to ruļļos, taču nepaspēja savest šķūnī — 16. augustā tika konstatēts, ka pazuduši 150 ruļļi siena.

Трактор на поле собирает пшеницу - Sputnik Latvija
Latvijā sākušās GPS zādzības no traktoriem

"Dabas fonds palienes pļavas apsaimnieko no 2007. gada, bet šāds gadījums mums ir pirmo reizi. Apsaimniekojam noganot, pļaujam, ziemā sienu izbarojam zirgiem, kad ir maz ko ēst. Nozagts kvalitatīvākais siens, kas zirgiem ļoti garšo," — stāstīja Latvijas Dabas fonda pārstāve Liene Brizga-Kalniņa.

Jelgavnieki lūgti zvanīt pa tālruņiem 26556605 vai 26780999, ja redzēts, ka pļavās kāds pārvieto sienu, bet organizācija jau noskaidros, vai pļavās strādā fonda pārstāvji, vai rīkojas nelūgti viesi.

Fonds ir vērsies policijā. Iespējams, nozagtie ruļļi varētu tikt tirgoti sludinājumu portālos. Iedzīvotāji lūgti, iegādājoties sienu, noskaidrot tā izcelsmi.

Dabas fonds griezies policijā un uzrunājis cilvēkus sociālajos tīklos, aicinot iedzīvotājus, iegādājoties sienu, noskaidrot tā izcelsmi.

Savvaļas zirgi palienes pļavās mājo jau 11 gadus. Sākotnēji no Nīderlandes tika atvesti 17 zirgi, tagad to skaits pieaudzis līdz 76. Ziemā zirgi no pašu atrastā nevar izdzīvot, tāpēc Dabas fonda darbinieki dzīvniekus piebaro. Savvaļas zirgi pļavās pozitīvi ietekmē ekosistēmu, atzina zinātnieki.    

Ziņu lente
0