Netālu notiek militārās mācības: kas jāzina

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas NBS mācības "Namejs 2018" notiks no 20. augusta līdz 2. septembrim visā valsts teritorijā. Latvijas armijas pārstāvji pastāstīja, kas jāņem vērā iedzīvotājiem.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Mācību "Namejs 2018" priekšvakarā Latvijas NBS pastāstīja, kas jāņem vērā iedzīvotājiem, ja netālu notiek militārās mācības. Informācija publicēta Facebook.

Iepriekš vēstīts, ka mācību scenārijs cita starpā paredz nekārtību apspiešanu, ko organizējuši vietējie "separātisti" no virtuālās Latgales tautas republikas.

"No 20.augusta līdz 2.septembrim visā Latvijas teritorijā notiks līdz šim lielākās Nacionālo bruņoto spēku organizētās militārās mācības "Namejs 2018," — pastāstīja Latvijas armijas pārstāvji. Mācībās piedalīsies Latvijas karavīri un sabiedroto spēki.

"Mēs trenējamies arī ārpus poligoniem, lai būtu gatavi aizstāvēt Latviju," — skaidroja karavīri.

Latvijas NBS lūdza iedzīvotājus neaizkavēt karavīru un tehnikas pārvietošanos, kas notiks iepriekš saskaņotos maršrutos.

Militārās tehnikas kolonnas pavadīs militārā policija, Valsts policija vai pārvietošanas koordinācijas centrs. karavīri atgādina, ka, tuvojoties armijas tehnikai vadītājiem jāievēro satiksmes noteikumi, turklāt apdzīt kolonnu ir aizliegts.

"Mācībās tiek izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi — tie rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību," — teikts publicētajā informācijā.

Ja iedzīvotāji atraduši nepazīstamu priekšmetu, to aizliegts aizskart vai pārvietot.

Bezpilota drons - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija gaida dronus no ASV par trim miljoniem dolāru

Karavīri brīdināja, ka uz vietējās nozīmes ceļiem, iespējams, tiks īslaicīgi izvietoti kontrolpunkti un pārvietojami šķēršļi. Tie nepiesārņo apkārtējo vidi un nekaitē infrastruktūrai.

"Militāro gaisa kuģu lidojumi notiek normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam," — atgādināja NBS.

Ja kaitējums īpašumam tomēr nodarīts, iedzīvotāji lūgti informēt NBS. Karavīri sola izskatīt visus iesniegumus.

Iepriekš vēstīts, ka īpaši gaidāmajām mācībām "Namejs 2018" Latvijas armija iepirkusi dronus.    

Ziņu lente
0