Nesist šitos vai dzemdēt jaunus: iereibušas mātes dilemma

CC0 / pxhere / Vardarbība ģimenē
Vardarbība ģimenē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iereibusi sieviete traucēja kaimiņu mieru, centās piekaut policistus un atteicās no trim bērniem, kuri uzdrīkstējušies atzīt, ka māte viņus sit.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Vēlu vakarā 13. augustā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par to, ka sieviete Daugavgrīvā ieslēgusi skaļu mūziku un traucē kaimiņus.

Notikuma vietā kaimiņiene pastāstīja, ka dzīvoklī mīt sieviete ar trim maziem bērniem, un kaimiņi regulāri dzird, kā viņa lamā bērnus ar rupjiem vārdiem. Pēc ilgstošas klauvēšanas dzīvokļa durvis atvērās. Sieviete bija manāmi iereibusi un noskaņota agresīvi. Taujāta par bērniem, viņa nolamāja policistus un paziņoja, ka tā neesot viņu darīšana.

Sarunas laikā sieviete pēkšņi metās virsū policistam ar dūrēm un tika ieslēgta rokudzelžos. Viņa atteicās nosaukt savus personas datus, un policisti viņu informēja, ka šādā situācijā nāksies nogādāt viņu Valsts policijā. Vēlāk sieviete tika identificēta, un datu pārbaudes laikā apstiprinājās: viņai ir trīs bērni.

Sieviete tika nogādāta policijas mašīnā, kur nekādi nevarēja nomierināties — sāka ar rokām un kājām daudzi durvju restes, izkliedza draudus, rupji lamājās un vāļājās pa grīdu. Policisti nolēma viņu nogādāt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur tika konstatēts alkohola reibuma stāvoklis.

Цветы на террасе - Sputnik Latvija
Vājais dzimums demonstrē spēku: tūristes izdemolējušas kafejnīcas terasi Rīgā

Dzīvoklī atradās trīs bērni — piecus un astoņus gadus vecas meitenes un sešus gadus vecs zēns. Bērni stāstīja, ka ilgu laiku nav ēduši, turklāt noskaidrojās, ka viņi tiek regulāri sisti un lamāti. Bērni nogādāti krīzes centrā.

Pret bērnu māti policijas nodaļā tika sastādīti trīs administratīvie protokoli — par sīku huligānismu, par bērnu kopšanas pienākumu nepildīšanu, kā arī fizisku un emocionālu vardarbību pret bērniem. Taču sieviete atteicās iepazīties ar lietas materiāliem un paziņoja: bērni, kuri uzdrīkstējušies teikt kaut ko sliktu par māti, viņai nav vajadzīgi, un viņa vēl esot pietiekami jauna, tātad varot dzemdēt jaunus, labus bērnus.     

Ziņu lente
0