Kāds mēdz būt luksuss: kādi labumi gaida Rimšēviča limuzīna jauno īpašnieku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārdošanā par 80 tūkstošiem eiro izstādīta automašīna, ko agrāk izmantoja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kurš tagad turēts aizdomās par kukuļņemšanu. Viņa limuzīns nav izmantots no jūnija.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Internetā publicētais sludinājums piedāvā iegādāties automašīnu, ko agrāk lietoja atstādinātais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, vēsta Latvijas Avīze.

Portālā ss.com publicēts sludinājums par 2016. gada izlaiduma "Audi A8L" ar 385 zirgspēku jaudu. Pārdošanu.

Par šo naudu pircējs saņems ne tikai luksa klases automašīnu, bet arī bagātu aprīkojuma klāstu.

"Audi Exclusive" virsbūves krāsojums un salona apdare, "Long" sēdekļi ar masāžu un ventilāciju, pagarinātā rūpnīcas garantija 5 gadi, "Matrix-LED" priekšējās gaismas, LED diožu aizmugurējie lukturi ar dinamiskajiem pagriezieniem, MMI Plus navigācijas sistēma, asistentu pakete, "Bang & Olufsen" stereo sistēma, pilna pastāvīgā pievada sistēma "quattro" — tā ir tikai niecīga daļa no automašīnas aprīkojuma apraksta.

Tiesa, sludinājumā nav norādīts, ka pircējs saņems limuzīnu, kura "elektriski regulējamos individuālajos sporta ādas sēdekļos ar masāžu, apsildi, ventilāciju aizmugurē un atmiņu priekšā" sēdējis par kukuļošanu aizdomas turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Šis ir Latvijas Bankas līzingā nomātais auto, kas bija paredzēts un tika izmantots dienesta vajadzībām Latvijas Bankas prezidentam un augsta līmeņa viesiem, tai skaitā citu centrālo banku prezidentiem," — apstiprināja Latvijas Banka.

LB gan nevēlējās atklāt, ka lēmums par atteikšanos no automašīnas pieņemts pēc Rimšēviča atstādināšanas, taču netieši tas tiek atzīts: "Automašīna pēc tam, kad tā tika lietota ECB padomes izbraukuma sēdes Rīgā norises laikā 2018. gada jūnijā, vairs netiek izmantota. Proti, Latvijas Banka var nodrošināt darbību ar esošajiem transportlīdzekļiem."

KNAB - Sputnik Latvija
Rimšēvičam aizliegts izbraukt no valsts

Latvijas Banka no automašīnas atteikusies gandrīz četrus gadus pirms līguma beigu termiņa: līgums ar "Luminor Līzings Latvija" bija noslēgts līdz 2022. gada augustam.

Nav iespējams precīzi aplēst, kādus izdevumus radījusi priekšlaicīgā atteikšanās no "Rimšēviča limuzīna". Latvijas Banka norāda, ka līguma pirmstermiņa pārtraukšana nav saistīta ar līgumsodu, taču oficiāli auto vēl nav atdots un "tā vērtība noskaidrosies pārdošanas procesā", bet "Latvijas Bankas izmaksas par auto beidzas līdz ar tā pārdošanu".

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts gada sākumā aizdomās par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 000 eiro apmērā. Taču augstā amatpersona tika atlaista pret ķīlas naudu domājamā kukuļa apmērā.    

Ziņu lente
0