"Tāpēc, ka okupanti": latvieši Twitter izskaidrojuši, kāpēc pie visa vainojami krievi

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийKrievu valoda Latvijā
Krievu valoda Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji nolēmuši rast atbildi uz jautājumu: kāpēc krievu tautības cilvēkus Latvijā kritizē biežāk nekā ārzemniekus, kuri nopirkuši visu valsti.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Latvieši Twitter tīklā nolēmuši rast atbildes uz sarežģītiem, taču ļoti aktuāliem jautājumiem integrācijas jomā. Latviešu reklāmas speciālists Edijs Majors pavaicāja saviem sekotājiem, kāpēc krievus Latvijā kritizē biežak nekā ārzemniekus, kuri nerunā latviski, toties uzpērk Latvijas zemi.

​​"Retorisks jautājums: kāpēc krievelim, kuram Latvijā pieder vien tepiķis pie sienas, mēs gardu muti pārmetam integrācijas problēmas, bet dānim/vācietim/zviedram, kuram pieder puse novada (superaizdevums no tēvzemes) + vietējos uzskata par bauriem + latviski nesaprot, neko nesakām?" — pavaicāja Edijs Majors.

Majora publikāciju ar vēl vienu retorisku jautājumu papildināja Latvijas reklāmas guru Ēriks Stendzenieks.

​​"Otrs retoriskais jautājums: kādēļ vienu nāciju, kā krievus, apdirst ir ok, bet attiecībā uz visām citām tā ir ksenofobija un rasisms?" — ar jautājumu uz jautājumu atbildēja Stendzenieks.

​​"Krievi nav rase! Un ja kādam bail no @and_kse (lasi — Ksenofobija), tad tas ir tikai normāli. Man arī no viņas ir bail," — par pazīstamo latviešu bloga autori Kseniju Andrijanovu sarkastiski klāstīja Edijs Majors.

Toties Indra Ķempe uzskata, ka zināma loma ir arī Kārlim Ulmanim, kurš 1940. gada 17. jūnijā ieteica visiem Latvijas iedzīvotājiem palikt savās vietās, tāpat kā viņš paliek savējā.

​​"Dāņa vai zviedra dēļ Ulmanis mūsu vecvecākiem nelika palikt savās vietās. Par vācieti — nezinu, kā korektāk ", — sprieda Inga.

Vēl spilgtāk izteicās apmeklētājs ar lietotājvārdu GaumīgsJoks.

​​"Tas zviedru/vācu murmulis par zemi samaksāja, nevis īpašnieku uz Sibīriju izsūtīja sapūdēt nāves nometnē! Jūti atšķirību? Mēs paši esam muļķi, ja zemi pārdevām vācietim, bet okupanti ir vienkārši nelieši," — uzskata GaumīgsJoks.

Okupantu tēmu labprāt uztvēra arī citi apmeklētāji.

​​"Jo tā Eiropas oficiālā valoda un zviedrs/vācietis/dānis nav okupants. (Man gan šķiet, ka vietējie burkšķ un pukst arī par viņiem.)," — izklāstīja Anda.

​Publikācijas autors, šķiet, pats vairs nepriecājās par to, ka viņa jautājumi likuši publikai atsākt novazāto tēmu un runas par okupāciju.

"Mīļais Dieviņ, dod man šādu domāšanu un 10 vistas nagetus," — lūdzās Edijs Majors, taču Anda pacentās pamatot savu domu.

​​"Es minu atbildi uz retorisko jautājumu. Bet darba sludinājumu jomā tā pati situācija, angļu/vācu valodā rakstīts sludinājums ir ok, krievu — noziegums, darbinieku meklē darbam LV," — viņa raksta.

​Taču Twitter apmeklētājus vairs nebija iespējams nomierināt, un iemīļotā tēma — okupanti — tomēr tika turpināta.

"Bailes nav no krieviem! Bailes ir no okupantiem. "Kā viņi var balsot NĒ?", mans opaps, krievs, referendums par LR neatkarību. Tik vienkārši atšķirt," — ģimenes gudrību atstāstīja Kristīne.

​Kāds cits komentētājs deva mājienu, ka "nepareizo" krievu Latvijā ir pārāk daudz, atšķirībā no ārvalstniekiem.

"Cik tad tādi ir 12? Un cik ir tādi, kuriem ir tepiķis pie sienas un skatās cauri dienu RUS TV?" — atzīmēja Davis Baumanis.

Savukārt Ilze Ozola atzina, ka kritizē ne tikai krievus, bet arī citu tautību pārstāvjus.

​​"Nav taisnība! Šonakt pagalmā zem mana loga skaļi runājošo/ pīpējošo spāņu beibi es nosaucu par "Aurojošo govi" un liku aizvērties! " — viņa paziņoja.

Tomēr Ivars Lipskis sameklēja atbildi psiholoģijas jomā.

​​"Mans skaidrojums — Posttraumatiskā stresa sindroms. Latvieši pēc okupācijas slimīgi uztver visu, kam sakars ar krieviem un Krieviju. Saprotams tas ir, bet labi tas nav," — atbildēja Lipskis.    

Ziņu lente
0