Vairāk nekā puse sabiedrisko ēku neatbilst ugunsdrošības prasībām

© Sputnik / Oksana DzadanSagrūstošais Rīgas cirks
Sagrūstošais Rīgas cirks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrisko ēku pārbaudes rezultātā Būvniecības valsts kontroles birojs konstatējis dažādus pārkāpumus gandrīz pusei objektu.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles biroja datiem, tikai 48% sabiedrisko ēku atrodas labā vai teicamā tehniskā stāvoklī, vēsta rus.lsm.lv.

Šī gada pirmajā pusgadā biroja darbinieki veica 326 ekspluatācijā esošo sabiedrisko ēku pārbaudes. Tika pārbaudīti tādi rādītāji kā mehāniskā noturība un stabilitāte, izmantošanas drošums un vides pieejamība.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Zemitāna tilta pārbaude: bīstamas ir tikai margas

Pārbaužu rezultātā noskaidrojies, ka 43% publisko celtņu nepieciešamas dažāda veida remontdarbi, lai paaugstinātu to drošību, 9% ēku atzīti par bīstamiem — daļa no tām stāv tukšas vai ir sabrukušas, savukārt piecas tiek izmantotas, un birojs aizliedza to turpmāko izmantošanu.

Tāpat ēkas izgāja ugunsdrošības pārbaudi, kā rezultātā noskaidrojies, ka prasībām neatbilst 56% sabiedrisko ēku. Dati par šiem pārkāpumiem nodoti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Patvaļīgi būvdarbi tika atklāti katrā trešajā sabiedriskajā ēkā (33%). Pārkāpumi, kas saistīti ar mehānisko noturību un konstrukciju drošumu, konstatēti 28% gadījumu.

Katram sabiedriskās ēkas īpašniekam jāveic tehniskā stāvokļa pārbaude reizi 10 gados. Saskaņā ar Latvijas Ministru Kabineta noteikumu prasībām, tiem, kas neveica attiecīgo pārbaudi pēdējo 10 gadu laikā, ir jāizdara tas līdz 2019. gada 30. septembrim.    

Ziņu lente
0