Karstums Latvijā: veikalos izpirkti visi ventilatori

© pixabayVentilators
Ventilators - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilgstošais un netipiskais karstums Latvijā novedis pie tā, ka valsts veikalos izveidojies klasisko ventilatoru deficīts.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Latvijas veikali, spriežot pēc visa, izrādījās nebija gatavi tādam ventilatoru pieprasījumam. Un ja vēl pirms pāris nedēļām parasts ventilators par saprātīgu cenu bija viegli nopērkams, tad tagad veikalu plauktos atrast šo ierīci praktiski nav iespējams.

Tā, piemēram, veikalā "Cenu klubs" klasiskie ventilatori sestdien vēl bija pieejami pārdošanā, taču tagad to vairs nav. Un pagaidām nav zināms, kad parādīsies jauna prece. "Tuvākā laikā varbūt, ka nebūs. Nezinām par pasūtījumiem neko," pastāstīja veikala pārdevēja LNT telekanāla ziņu raidījumam, vēsta portāls skaties.lv.

Засуха - Sputnik Latvija
Bloomberg: globālā sasilšana iezāģēs jūsu makam

Līdzīga aina vērojama arī veikalā "Depo", kur atzinās, ka ventilatoru vairs nav, un kad tie parādīsies, nav zināms. "Neviens jums tādu informāciju, [kad ventilatori būs pieejami], nevarēs pateikt. Noteikti iepirkti ir, bet, kad atnāks, grūti teikt," paskaidroja pārdevēja. Ja ventilatori pasūtīti, tad, iespējams, tos nāksies gaidīt nedēļām ilgi.

Daži pārdevēji nemaz nedomā pasūtīt jaunu preci, jo pēc kāda laika, kad karstums mazināsies, tie, visticamāk, vairs nevienam nebūs vajadzīgi.

Visos Maxima tirdzniecības tīkla veikalos ventilatori arī tika izpirkti rekorda ātrā laikā. Pēdējās iekārtas pazuda no veikalu plauktiem sestdien, savukārt papildus pasūtījumu pagaidām veikt negrasās.

"Diemžēl pašlaik lielākajā daļā mūsu veikalu arī ventilatori beigušies. Tā kā sezonālās preces vasarai tiek plānotas laikus, pat sešus līdz astoņus mēnešus pirms iestājas sezona, tad ir grūti prognozēt, cik ilgi vasara būs tik karsta. Līdz ar to nav vairs īsti jēgas pasūtīt preces, nezinot to, vai varam rēķināties, ka šī prece tiks izpārdota," skaidro Maxima pārstāve Liene Dupate Ugule.

Pēc viņas sacītā, pasūtot ventilatorus no Ķīnas vai austrumu valstīm, prece atnāks vien pēc mēneša. Ventilatorus var pasūtīt Eiropā, taču arī tur karstuma dēļ šī prece kļuvusi deficītā.

Сине-зеленые водоросли - Sputnik Latvija
Baltijas jūra kļūst siltāka un zilaļģes aktīvi vairojas

Tāpat ventilatoru nav palicis arī Rimi, K Senukai un Elkor veikalos. Var mēģināt pasūtīt ierīci Interneta veikalos, taču ātrākais preces piegādes laiks ir 9. augusts. Turklāt dažkārt Interneta veikali nesniedz simts procentu garantiju, ka ventilatori tiks piegādāti norādītājā laikā.

Tikmēr latvieši neatmet cerības atrast ventilatoru un arvien biežāk vēršas pēc sociālo tīklu palīdzības, vaicājot lietotājiem padomu, kādos veikalos tika manītas deficītās ierīces.

Līdzīga situācija ar ventilatoriem tika novērota arī 2010. gada jūlija vidū, kad ilgstošā karstuma dēļ šīs elektroierīces vienkārši pazuda no veikaliem.

Saskaņā ar Statistikas pārvaldes datiem, šī gada piecos mēnešos Latvijā kopumā tika ievesti 95 320 galda, sienas, griestu un logu ventilatori, kuru jauda nepārsniedza 125 vatus. Visvairāk ventilatoru tika ievest no Polijas (64 255 vienības), tālāk seko Spānija (23 474 vienības) un Lietuva (6 151 vienība).    

Ziņu lente
0