Jūrmalas varasiestādes atsvešinās no zilaļģu novākšanas

CC BY 2.0 / J_ami / JurmalaJūrmalas pludmale
Jūrmalas pludmale - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas domē paskaidroja, kādēļ pludmalē paliek guļam zilaļģes.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Sūdzības par Jūrmalas netīrajām pludmalēm ir nepamatotas — domei nav tiesību novākt visas aļģes, kuras izskalo jūra, paziņoja radio Baltkom Jūrmalas domes Pilsētas attīstības jautājumu priekšsēdētāja vietnieks Ņikita Ņikiforovs.

Pēc vicemēra sacītā, cilvēki diezgan bieži sūdzas par aļģu pilnajām pludmalēm, dēvējot tās par netīrām.

Кишэзерс в районе Юглы - Sputnik Latvija
Peldēties aizliegts: zilaļģes atkal uzbrūk Rīgai

"Jūrmalas dome atbild par pludmalēm, par aļģēm atbild Valsts vides aizsardzības dienesta. Un, saskaņā ar likumu, domei nav tiesību aiztikt aļģes, kuras atrodas paisuma līnijā, ja runājam vienkāršāk — slapjās aļģes. Tās var gulēt smiltīs, taču tās ir slapjas, tas ir īpašs biotops, un Vides aizsardzības dienests aizliedza mums tās novākt. Mēs drīkstam novākt tikai tās aļģes, kuras izmestas krastā un jau ir izžuvušas," citē Ņikiforova vārdus Mixnews.lv.

Ierēdnis paziņoja, ka Jūrmalas pludmales tiek tīrītas regulāri.

"Pludmali izmeklējam katru dienu, greiderējam regulāri, regulāri izvedam atkritumus. Parasti līdz pirmdienas rītam viss tiek izvests. Pludmales tiek tīrītas no 4 līdz 6 rītā," pastāstīja Ņikiforovs.

Zilaļģes "zied" Latvijas upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un periodiski Rīgas jūras līcī katru gadu. Šovasar ārkārtīgi karsto laikapstākļu dēļ cianobaktēriju, kuras zināmas kā zilaļģes, koncentrācija Baltijas jūrā varētu kļūt par augstāko visā novērojumu vēsturē. Pēc Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta speciālistu novērojumiem, šobrīd cianobaktērijas ieņēmušas gandrīz visu Baltijas jūras centrālo daļu.    

Ziņu lente
0