Valsts policija uzsākusi lietu pret ABLV līdzīpašnieka Oļega Fiļa bijušo sievu

© Foto : Valsts policijaПолицейский Латвии
Полицейский Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oļegs Fiļs un Santa Zāmuele aprecējās 2016. gada 1. oktobrī, šķīrās šī gada pavasarī.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Latvijas Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu pēc ABLV līdzīpašnieka Oļega Fiļa iesnieguma par viņa bijušās sievas Santas Zāmueles iespējamajiem likumpārkāpumiem, paziņoja Fiļa advokāts Agris Bitāns.

Работники банка ABLV собрались вместе для прощальной фотографии - Sputnik Latvija
Bernis: ABLV Bank sagrauta, reputācija sabojāta – kādam par to ir jāatbild

Kā raksta Mixnews.lv, process uzsākts pēc 177. panta 3. daļas – krāpniecība īpaši lielos apmēros vai organizētas grupas sastāvā. Valsts policija atteicās komentēt šo situāciju. Iepriekš Fiļs paziņoja, ka lieta saistīta ar viņa uzņēmuma aizdevumiem kompānijām, kuras pieder Zāmuelei.

Savā iesniegumā Fiļs lūdz pārbaudīt, vai Zāmueles darbība nav klasificējama kā krāpniecība, ļaunprātīga pilnvaru izmantošana un īpašuma iznīcināšana ar mērķi izvairīties no saistībām.

Līdz šim medijos parādījās informācija, ka Fiļa bijušajai sievai un viņas kompānijām ir nenokārtotas finanšu saistības izsniegtajā kredītā 1 000 000 eiro apmērā un tā nodrošināšanā.

Saskaņā ar Firmas.lv datiem, šobrīd Zāmuelei pieder divas kompānijas – Signature Wines un Magnum Bar, taču neilgi pirms šķiršanās ar Fiļu nomainījās Zāmuelei iepriekš piederējušās kompānijas Lion and Rockstar īpašnieks. Kompānija Lion and Rockstar tika reģistrēta 2013. gada oktobrī ar 1,42 eiro pamatkapitālu un piederēja Zāmuelei. 2015. gadā uzņēmuma kapitāls tika palielināts līdz 2 845 eiro, savukārt 2016. gadā – līdz 423 tūkstošiem eiro. Pērnā gada novembrī kompānijas kapitāls tika samazināts līdz 3 tūkstošiem eiro, savukārt par vienīgo īpašnieku kļuva Andrejs Zāmuelis. 2017. gadā Lion and Rockstar apgrozījums sastādīja 24 tūkstošus eiro, savukārt zaudējumi – 32 tūkstošus eiro.

Kompānijas Magnum Bar un Signature Wines tika reģistrētas 2015. gada oktobrī ar pamatkapitālu 3 tūkstošu eiro apmērā. 2017. gadā Magnum Bar apgrozījums sastādīja 3 591 eiro, zaudējumi – 149 148 eiro, savukārt Signature Wines apgrozījums – 292 232 eiro, zaudējumi – 247 113 eiro.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Publicēts Latvijas bagātāko cilvēku saraksts

Oļegs Fiļs un Santa Zāmuele aprecējās 2016. gada 1. oktobrī, šķīrās šī gada pavasarī. 

Atgādināsim, ka 13. februārī ASV Finanšu ministrijas struktūra Finanšu noziegumu novēršanas tīkls FinCEN paziņoja, ka tur aizdomās Latvijas banku ABLV par naudas atmazgāšanu un ieteica bloķēt tās korespondētājkontus dolāros. Turklāt FinCEN norādīja, ka ABLV uzpirkusi ierēdņus. Banka apsūdzības raksturoja kā kliedzošus apmelojumus.

Eiropas Centrālā Banka (ECB) pieņēma lēmumu neglābt banku un uzsākt tās likvidācijas procesu. FKTK, pildot ECB instrukcijas, kopš 19. februāra ieviesa ierobežojumus maksājumu operācijām ABLV Bank, savukārt naktī uz 24. februāri, ņemot vērā to, ka ECB nelika atcelt bankai noteiktos ierobežojumus, pieņēma lēmumu par noguldījumu nepieejamību, lai nodrošinātu garantēto atlīdzinājumu izmaksāšanu bankas klientiem.

Ziņu lente
0