Ugunsgrēks Pļavniekos: uzsprāguši vairāki baloni, cietuši 11 ugunsdzēsēji

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские пожарные
Латвийские пожарные - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzliesmojuma platība Lubānas ielā sasniedza aptuveni trīs tūkstošus kvadrātmetru: no koka paletēm liesmas pārmetās uz tuvumā stāvošajām automašīnām un konteineriem, kā arī tuvējo angāru, kurā uzsprāguši vairāki acetilēna un skābekļa baloni.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Vairāk nekā trīs stundas bija nepieciešamas ugunsdzēsējiem, lai apdzēstu plašu ugunsgrēku Pļavniekos 26. jūlija vakarā, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja savā lapā Twitter.

Vispirms aizdegās angārs ar kravu pārvadāšanai paredzētām koka paletēm, pēc tam liesmas pārmetās uz tuvumā stāvošajām automašīnām un konteineriem, kā arī tuvējo angāru, kurā uzsprāguši vairāki acetilēna un skābekļa baloni.

Šajā objektā glabājas arī sadzīves ķīmija, tāpēc sākotnēji radās aizdomas, ka liesmas varētu skart arī šo produkciju, taču bažas bija veltas.

Uzliesmojuma platība sasniedza aptuveni trīs tūkstošus kvadrātmetru: 2200 kvadrātmetru platībā dega koka paletes, 400 kvadrātmetrus lielais angārs un 400 kvadrātmetru platībā – automašīnas un konteineri. Ugunsgrēks tika lokalizēts pl. 22:25.

Ugunsgrēka likvidācijā cietuši vienpadsmit glābēji. Desmit no viņiem pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas turpināja darbu, viens tika nogādāts slimnīcā tālākai novērošanai.

LTV ziņu dienests publicēja video no ugunsgrēka vietas.

Iepriekš jau vēstīts, ka lielā karstuma un sausuma dēļ Latvijā viens pēc otra uzliesmo ugunsgrēki. Lielākais to starpā – Tukuma novada Valdgales pagastā aptvēris vairāk nekā tūkstoš hektārus meža un kūdras. Speciālisti vērtē, ka to pilnībā nodzēst izdosies tikai ar rudens lietavu palīdzību.

Ziņu lente
0