Latvieši sākuši daudz biežāk sūdzēties par aviācijas pakalpojumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovairBaltic
airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AirBaltic pārstāve Alise Briede atgādināja, ka kompensācijas netiek izmaksātas gadījumos, kad lidojums atcelts vai kavējas sakarā ar apstākļiem, no kuriem aviokompānija nevarēja izvairīties.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Pērn par 320% pieaudzis pasažieru sūdzību skaits par sniegtajiem aviācijas pakalpojumiem, raksta Dienas Bizness. Atcelts reiss, pazudusi vai bojāta bagāža, aizkavēšanās — lūk visbiežākie gadījumi, kuros pasažieri vēršas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Pēc attiecību noskaidrošanas ar aviokompānijām paliek ļoti daudz jautājumu bez atbildēm. Tā, piemēram, avīzē vērsies pasažieris, kura reiss tika atcelts maijā. Viņam tika nodrošināta izmitināšana viesnīcā un organizēts cits reiss, taču pasažieris nesaprot, kādā veidā lidmašīnas tehniskais defekts var tikt noteikts kā negaidīti apstākļi vai nepārvarama spēka apstākļi.

Пассажиры в аэропорту - Sputnik Latvija
airBaltic pasažieri gandrīz diennakti pavadīja Kopenhāgenā bez karstā ēdiena un viesnīcas

AirBaltic Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja Alise Briede pastāstīja, ka kompensācija netiek izmaksāta gadījumos, kad lidojums atcelts vai kavējas sakarā ar apstākļiem, no kuriem aviokompānija nevarēja izvairīties. Tostarp, var būt arī tehniski iemesli, piemēram tehnisks defekts, kurā vainīgs ražotājs.

Reisa atcelšanas iemesls ir svarīgs, lai noteiktu, vai pasažieri drīkst pieprasīt kompensāciju. ES reglaments Nr.261/2004 paredz, ka gadījumos, kad lidojums kavējas ilgāk, nekā trīs stundas, un par atcelšanu paziņots mazāk, nekā 14 stundas pirms reisa, vai uz reisu pārdots vairāk biļešu, nekā vietu skaits lidmašīnā, pasažierim ir tiesības pieprasīt kompensāciju no 250 līdz 600 eiro apmērā. Šis reglaments attiecas uz visiem reisiem ES.

Jūlija sākumā Sputnik Latvija rakstīja par incidentu, kurš notika ar airBaltic pasažieriem Kopenhāgenas lidostā. Ceļotāji gandrīz diennakti pavadīja bez karstā ūdens un viesnīcas, aviokompānijas pārstāvji nebija saniedzami.     

Ziņu lente
0