Jūnijā Latvijas deputāti saņēmuši gandrīz ceturtdaļmiljonu eiro

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasEiro
Eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnijā Saeimas deputātiem algās izmaksājuši 216 tūkstošus eiro.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Saeimas deputātiem jūnijā tika izmaksāti 216 436 eiro, vēsta rus.tvnet.lv.

Šo summu deputāti saņēmuši pēc nodokļu nomaksas.

Tajā iekļautas algas, slimības pabalsti, maksa par frakcijas priekšsēdētāju un to vietnieku, komisiju priekšsēdētāju, to vietnieku un sekretāru, apakškomisiju priekšsēdētāju un sekretāru pienākumu izpildīšanu un piemaksas prezidija locekļiem.

Даниэль Павлютс и Артис Пабрикс на конференции объединения Для развития - За! - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sorosisti šaubīgu personu sabiedrībā vēlas ieņemt Saeimu

Saskaņā ar Saeimas mājaslapas informāciju, visaugstākās algas jūnijā saņēmuši "Vienotības" deputāti Inese Lībiņa-Egnere (3195 eiro) un Ainārs Latkovskis (3064 eiro), kā arī Augusts Brigmanis no ZZS (2993  eiro), vismazāko algu saņēmis "Saskaņas" deputāte Zenta Tretjaka (658 eiro).

2018. gadā Saeimas deputātu algas palielinājušās par 131 eiro. tās mainās katru gadu, ņemot vērā vidējās algas izmaiņas Latvijā.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Saeimas deputāti, kuri izlaiž sēdi bez attaisnojoša iemesla, var zaudēt daļu algas.

Tā, piemēram, ziemas sesijas laikā divi deputāti nespēja izdomāt attaisnojošus iemeslus, lai bastotu sēdes, un rezultātā samaksāja par to ar saviem ienākumiem.

Deputāti Ilmārs Latkovskis un Arvīds Platpers kļuva par vienīgajiem, kuri ziemas sesijas laikā izlaida sēdes bez attaisnojošiem iemesliem. Soda kārtā parlamentāriešiem samazināja algas par 20%.    

Ziņu lente
0