Latvietis šķērsos Kluso okeānu airu laivā, lai palīdzētu bērniem

© Foto : из личного архива Карлиса БорделисаКарлис, Линда и лодка Linda в Рио-де-Жанейро
Карлис, Линда и лодка Linda в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedzīvojumu meklētājs Kārlis Bardelis devies jaunā bīstamā maršrutā, lai piesaistītu uzmanību labdarības programmai, lai ikvienam bērnam Latvijā būtu iespēja izaugt ģimenē.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Latvietis Kārlis Bardelis iecerējis šķērsot Kluso okeānu no Dienvidamerikas līdz Austrālijai airu laivā Linda, lai palīdzētu bērnunamu audzēkņiem atrast audžuģimenes, vēsta ziedot.lv.

Projekta "Bored of Borders" 2013. gada rudenī ar skrituļslidām šķērsoja Eiropu no Nordkapa raga Norvēģijā līdz Gibraltāram. 2014. gada pavasarī viņš ar slēpēm devās apkārt Polārajam lokam no Krievijas robežas līdz Norvēģijas jūrai, XXII ziemas Olimpiādi Sočos atzīmēja ar braucienu ar velosipēdu no Rīgas līdz Sočiem, lai savāktu naudu Bērnu slimnīcai Rīgā, kā arī airu laivā šķērsoja Atlantijas okeānu no Namībijas uz Riodežaneiro.

Jauno maršrutu viņš nosaucis par gRow together un veltījis to bērnunamu audzēkņiem un audžuģimenēm. Ceļotājs piedāvāja visiem interesentiem sacensties ar viņu. Katrs eiro, kas ziedots programmai "Plecs" (audžuģimeņu atbalstam) ar ziedot.lv starpniecību, līdzinās 5 km, ko ceļotājs pārvarējis okeānā; kartē tiks atzīmēts, kurš ticis tālāk – laiva Bored of Borders vai ziedotāju "laiva".

"Šobrīd Latvijas bērnu namos dzīvo nedaudz vairāk kā 1000 bērni un jaunieši. Aicinām ziedot, lai katram bērnam ir iespēja augt kopā ar ģimeni, kas iedvesmos un atbalstīs, lai arī kādu mērķi viņi gribētu sasniegt," – aicina ceļotājs.

Kārlis Bardelis jau sācis savu ceļojumu. 14. jūlijā viņš pameta Limu (Peru), kur ieradās kopā ar draudzeni Lindu ar tandēma velosipēdu, pārvarot vairāk nekā 5,4 tūkstošus kilometru Dienvidamerikā un devās Klusajā okeānā, vēsta rus.lsm.lv.

Sekojot slavenās ekspedīcijas "Kon-Tiki" maršrutam, Bardelis apstāsies Franču Polinēzijā – vairāk nekā 7 tūkst. km attālumā no Peru piekrastes (birokrātijas dēļ viņš bija spiests atteikties no pieturas Galapagosu salās, kas būtiski palielināja pirmo ceļojuma posmu), lai nogaidītu taifūnu sezonas beigas. Taču "Kon-Tiki" Polinēzija bija galamērķis, bet Kārlim – tikai starpposms: 2019. gada nogalē viņš cer ierasties Austrālijā.

Līdzi Kārlis paņēmis proviantu, glābšanas plostu ārkārtas situācijai, ūdens atsāļotāju un mikroelementus, jo augļus un dārzeņus viņš neredzēs ilgus mēnešus. Viņš plāno ik dienas airēt 12-14 stundas, un naktīs atpūsties, cerot, ka vējš viņu nenovirzīs no maršruta.

Maršruta gRow together kopējais garums – aptuveni 15 tūkstoši 500 km, uzvarai jāsavāc 3 100 eiro.

Ziņu lente
0