Latvijas iedzīvotāji varēs sekot līdzi ārstu rindām Internetā

© Sputnik / Оксана ДжаданЗабастовка семейных врачей - Рижская поликлиника
Забастовка семейных врачей - Рижская поликлиника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija pagaidām nav izdomājusi kā samazināt rindas uz apmaksātiem veselības pakalpojumiem, toties palaida mājaslapu, kurā var izvērtēt šīs rindas garumu.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Jaunā Interneta mājaslapa rindapiearsta.lv testa režīmā ļaus iedzīvotājiem uzzināt gaidīšanas laiku valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem, vēsta Mixnews.lv.

Kā vakar žurnālistiem paziņoja veselības ministre Anda Čakša, jaunā mājaslapa kļūs arī par Nacionālā veselības dienesta (NVD) pakalpojumu plānošanas un organizēšanas instrumentu, kurš demonstrēs reālu situāciju ar pakalpojumu rindām.

Vizīti pie speciālista dažkārt nākas gaidīt pat vairākus mēnešus. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Veselības ministrijai nepieciešami 22 miljoni eiro, lai samazinātu rindas pie speciālistiem

Ministre uzskaitīja problēmu virkni, kuru dēļ, pēc viņas domām, rodas milzu rindas. Vieno no tām rodas tādēļ, ka iedzīvotāji bieži dodas pie ārstiem-speciālistiem gadījumos, kad būtu bijis pietiekami ar vizīti pie ģimenes ārsta. Piemēram, pacienti ar hroniskām slimībām katru mēnesi apmeklē speciālistu, lai saņemtu medikamentu receptes, kaut gan tos var izrakstīt arī ģimenes ārsts. Ja iedzīvotāji apmeklēs ārstus-speciālistus tikai, lai saņemtu konsultācijas, tad šo ārstu pietiktu visiem, atzīmēja Čakša.

Par svarīgu problēmu viņa nosaukusi arī rindas uz izmeklējumiem. Uz vienkāršiem, tostarp, rentgenu un sonogrāfiju, rindas ir nelielas, vai arī to vispār nav, savukārt rindās uz tādiem izmeklējumiem kā magnētiskā rezonanse nākas gaidīt ne mazāk kā 30 dienas.

Dati par gaidīšanas laiku tiks apkopoti reizi mēnesī, taču ārstniecības iestādes varēs iesniegt tos arī biežāk. NVD direktora vietnieks Edgars Labsvīrs uzsvēra, ka jaunajā mājaslapā tiks apkopota informācija tikai par ārstniecības iestādēm, kuras sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, jeb kurām ir līgums ar NVD.

Datiem ir informatīvs raksturs, tādēļ pēc informācijas precizēšanas ieteicams sazināties ar ārstniecības iestādes reģistratūru, piebilda viņš.

Ziņu lente
0