Latvijā varētu pieaugt pasu un ID karšu cenas

© Foto : lrvk.govЛатвийский паспорт
Латвийский паспорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde uzskata, ka maksa par dokumentiem jānoapaļo uz augšu.

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta noteikumiem, kuri paredz maksas palielināšanu par pasēm un ID kartēm, vēsta LNT Ziņas.

Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas pase nav iekļuvusi pasaules ietekmīgāko pasu desmitniekā

Personas apliecību izsniegšanas maksa nav mainījusies kopš 2012. gada, kad valstī vēl tika izmantoti lati. 2014. gadā Latvija pārgāja uz eiro, un cenas, pārrēķinot uz vienoto Eiropas valūtu, iznāca "neapaļas". Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde uzskata, ka maksa par dokumentiem jānoapaļo uz augšu.

Tādējādi 14,23 eiro vietā par ID karti Latvijas iedzīvotājiem nāksies maksāt 15 eiro, bet pase izmaksās 30 eiro agrāko 28,46 eiro vietā. Ja pase tiek izsniegta vienlaikus ar ID karti, maksa par dokumentiem no 35,57 eiro pieaugs līdz 40 eiro.

Pie tam nav plānots palielināt cenas dokumentiem bērniem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem. Viņiem ID karte izmaksās lētāk – 5 eiro agrāko 7,11 vietā.

Ja valdība grozījumus apstiprinās, jaunās cenas stāsies spēkā no nākamā gada. Provizoriska aplēse liecina, ka paaugstinātās nodevas valsts budžetā trīs gadu laikā ienesīs vēl divus miljonus eiro.

Ziņu lente
0