Sputnik: spiediens uz žurnālistiem kļuvis par normu Baltijas valstīs

© SputnikSputnik
Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis arvien vairāk pastiprina cīņu pret Krievijas medijiem.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Sputnik preses dienests komentēja Sputnik Latvija galvenā redaktora Valentīna Rožencova aizturēšanu Rīgā.

Rožencovu, kurš atlidoja uz Rīgu darba darīšanās, Drošības policija aizturēja Rīgas lidostā 4. jūlija vakarā, "lai parunātu". No rīta viņu palaida brīvībā.

Роженцов Валентин - Sputnik Latvija
Rīgā aizturēja Sputnik Latvija galveno redaktoru un pēc tam palaida brīvībā

"Spiediens uz mūsu žurnālistiem, diemžēl, kļuvis par normu Baltijas valstīs. Demokrātiskās Eiropas valstis ir norūpējušās ar Sputnik portālu augošo popularitāti Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kuri sniedz viedokli, kas atšķiras no vienīgā pareizā," teikts preses dienesta paziņojumā.

Iepriekš Latvijas Nacionālā elektronisko PSL padome iestājās pret Sputnik materiālu izmantošanu sabiedriskajos medijos, atzīmējot, ka "Latvijas nodokļu maksātāju naudas tērēšana Sputnik stiprināšanā un tā zīmola popularizēšanā — nav Latvijas sabiedrības interesēs".

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Latvijas arvien vairāk pastiprina cīņu pret Krievijas medijiem, nostādot uz naža asmens krievvalodīgo auditoriju. Pēc viņas sacītā, Baltijas republiku varas iestādes turpina pieturēties sen uzņemtajam kursam uz tieši Krievijas masu mediju tiesību apspiešanu un cīņu ar Krievijas medijiem.

Микрофон в студии радио Sputnik, архивное фото - Sputnik Latvija
"Tā ir cenzūra!": latviešu žurnālisti samulsuši par liegumu lietot Sputnik materiālus

Baltijas valstu varas iestādes vairākkārt lika šķēršļus Krievijas mediju darbam. Iepriekš Lietuvas varas iestādes izsūtīja no valsts VVTRK korespondenta Pāvela Zarubina filmēšanas grupu. 2015. gada oktobrī Igaunijas varas iestādes aizturēja robežkontroles punktā "Kojdula" VVTRK korespondenta Nikolaja Vasiļjeva filmēšanas grupu. Lietuvas ĀM 2014. gada aprīlī atteica akreditācijas piešķiršanā RIA Novosti korespondentei Irinai Pavlovai, iemeslus varas iestādes nepaskaidroja.

Sakarā ar šiem gadījumiem Krievijas ĀM paziņoja par acīmredzamām Baltijas valstu sakoordinētās līnijas pazīmēm. Gadījumi ar mediju apspiešanu Baltijas valstīs, atzīmēja ĀM, "uzskatāmi demonstrē, cik praksē ir vērti demagoģiskie paziņojumi par Viļņas, Rīgas un Tallinas uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem".  

Ziņu lente
0