VFR vēstnieks pastāstīja, ko Vācija varētu pamācīties no Latvijas

© Foto : Министерство финансовПосол Германии в Латвии Рольф Шуте
Посол Германии в Латвии Рольф Шуте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas vēstnieks Rolfs Šute uzaicināja rīdziniekus un galvaspilsētas viesus uz Berlīnes lācīšu izstādi Doma laukumā un pastāstīja, kas Rīgā viņam atgādina par mājām.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Berlīnei un Rīgai ir daudz kopīga, pastāstīja Vācijas vēstnieks Latvijā Rolf Šute portālam riga.lv, aicinot rīdziniekus uz Berlīnes lāču izstādi.

Diplomāts atzīmēja, ka gan Berlīnes, gan Rīgas iedzīvotāji ļoti mīl kultūru, turklāt abas pilsētas ir ļoti zaļas. Šutem bieži vaicā, kas Rīgā viņam atgādina par dzimteni.

"Teikšu, ka savulaik tipiskas vācu tradīcijas, kā, piemēram, punktualitāte, precizitāte un tīrība bieži vien Latvijā ir biežāk sastopamas, nekā Vācijā. Mums ir, ko no jums pamācīties!" — paziņoja vēstnieks. Šutes mīļāko vietu vidū Rīgā ir Mežaparks, vecpilsēta, zemnieku tirgus un Vecāķi.

Vēstnieks atzīmēja, ka Latvijas mākslinieki jau šobrīd ir ļoti pazīstami pasaulē un latviešiem jāturpina arī turpmāk attīstīt mākslas nozari.

"Es jau stāstīju par Rīgas un Berlīnes līdzībām, tāpēc uzsvēršu: abas pilsētas piesaista jaunus un talantīgus cilvēkus no visas pasaules, jo īpaši mākslas un start-up jomās," — uzsvēra Šute.

Viņš uzskata, ka Latvijā, gluži kā Vācijā, jauniešiem šajās jomās būs arvien vairāk iespēju.

Berlīnes lācīši dodas uz Rīgu Rolfs Šute uzaicināja visus Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus apmeklēt Berlīnes Buddy lācīšu izstādi.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, slavenās divus metrus augstās daudzkrāsainās skulptūras United Buddy Bears pavadīs šo vasaru Rīgā.

Sešu nedēļu garumā, no 12. jūlija līdz 22. augustam Doma laukumā varēs apskatīt 149 lielos lāčus/ izstāde būs pieejama gan dienā, gan nakts stundās.

"Mūsu lāči jau ir pabijuši ļoti eksotiskās vietās: Ziemeļkorejā, Kubā, Jeruzalemē, un, lai kur tie arī nedotos, tos sagaida ar mīlestību un apbrīnu, jo īpaši bērni," — pastāstīja Šute.

Pēc viņa sacītā, lāča simbols noteikti kļuvis par veiksmes stāstu ne tikai dēļ Berlīnes, bet gan tieši tādēļ, ka cilvēki mīl lāčus.

"Mēs ar nepacietību gaidām apmeklētājus, tostarp, arī pašus mazākos," — noslēgumā pateica vēstnieks.

Rīdziniekiem prezentēs jauno Rīgas lāci, kurš veidots pēc Latvijas bērnu skicēm, un kurš paliks pilsētā pēc izstādes beigām.

Ziņu lente
0