airBaltic pasažieri gandrīz diennakti pavadīja Kopenhāgenā bez karstā ēdiena un viesnīcas

© Unsplash / Yolanda SuenПассажиры в аэропорту
Пассажиры в аэропорту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienīgo vērtīgo informāciju atceltā reisa pasažieriem no Rīgas uz Amsterdamu sniedza pēc pašu iniciatīvas dāņu galvaspilsētas lidostas darbinieki – kurā no lidostas sektoriem ērtāk nakšņot.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Reisa pasažieri, kas izlidoja no Rīgas uz Amsterdamu un nosēdies Kopenhāgenā iespējama ugunsgrēka dēļ, sašutuši par aviokompānijas airBaltic rīcību. Viena no ceļotājām pastāstīja rus.tvnet.lv, kā uzvedies pārvadātājs.

Авиакомпания airBaltic - Sputnik Latvija
Uzmanīgāk lasiet noteikumus: airBaltic atbildēja neapmierinātajiem pasažieriem

"Mums teica — gaidiet. Un tas bija viss!" apgalvo Anna. Viņa atceras, ka 45 minūtes pēc pacelšanās stjuartes sāka skraidīt, savukārt kapteinis optimistiski paziņoja par ārkārtas nosēšanos Kopenhāgenā.

"Dūmu smaku nejutām, panikas nebija. Atmosfēra salonā bija mierīga līdz tam brīdim, kad pa lidmašīnas logiem pamanījām, ka mūs pavada iznīcinātājs. Tikai pēc tam uzzinājām, ka dūmu trauksmes gadījumā pārbauda, vai nedeg lidmašīnas ārpusē. Kad jau sākām nolaisties, bija aizdomīgs troksnis — nekas vairāk. Bet nolaidāmies normāli, apstājāmies. Paskatījāmies pa logu un ieraudzījām ugunsdzēsēju mašīnu un policiju. Vēl pēc desmit minūtēm mums lika izkāpt ar vārdiem: «Par jums parūpēsies!" — stāsta pasažiere.

Viņa atzīmē, ka tranzīta lidojumu zālē, kur visi tika nosūtīti, nebija airBaltic pārstāvniecības, tādēļ pasažieri gāja uz SAS – Skandināvijas vadošā pārvadātāja biroju.

Darbiniece paziņoja, ka "airBaltic cenšas atrisināt jūsu problēmu, jums ir jāgaida", katram izsniedza informācijas lapu ar airBaltic Klientu apkalpošanas centra numuru un talonu ēdienam, ar kuru pietika sviestmaizes un jogurta iegādei.

"Viss! Vairs airBaltic ar mums nekomunicēja. Nezinājām, kā to saprast — risiniet paši savas problēmas kā gribat? Laiks gāja uz priekšu, kāds periodiski piegāja pie SAS galdiņa, bet saņēma atbildi — gaidiet. Kad cilvēki saprata, ka nekas nenotiek, grupiņa aktīvāko nolēma rīkoties. Es nolēmu piezvanīt mūsu aviokompānijai uz norādīto numuru. Bet kas to būtu domājis, ka nebūs nemaz tik viegli sazvanīt? Viens zvanīšanas seanss ilga desmit minūtes — neveiksmīgi, pēc tam vēl un vēl. Tā arī nosēdējām līdz vakaram. Es biju vienīgā, kurai bija latviešu numurs — un brīnums! — beigās sazvanīju! Otrā galā operatore piedāvāja divus variantus. Pirmais — lidot nākamajā dienā plkst.15:00 ar tiešo reisu. Vai arī astoņos no rīta caur Briseli uz Amsterdamu. Solīja nosūtīt atkārtoto rezervāciju e-pastā," — turpina Anna.

Pēc nelaimīgā reisa pasažieres sacītā, airBaltic nekādā veidā neatrisināja piespiedu nakšņošanas problēmu Kopenhāgenā, piesolot vien 70 eiro kompensāciju.

"Nācās savu telefonu aizdot citiem. Piemēram, ģimene no Krievijas ar mazu bērnu nezināja, ko darīt. Vēl kāds padzīvojis Gruzijas pilsonis ar vecu «pogu» telefonu nesaprata, kas tas tāds — e-pasts un vēl jo vairāk, kas ir "rebukings". Būtībā arī viņu problēmas nācās risināt. Vienīgā vērtīgā informācija, ko mums pēc pašu iniciatīvas sniedza lidostas darbinieki, — kuros lidostas sektoros visērtāk pārnakšņot. Tur arī aizgājām. Kopumā pagulēju pusstundu," — atceras Anna.

Nākamajā rītā sieviete izlidoja ar reisu plkst. 8:00 no rīta, kādam nācās lidot plkst. 12:00, kāds nogaidīja diennakti un nosēdēja līdz plkst. 15:00.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
ASV ielas vidū nosēdusies lidmašīna

"Mans galvenais iebildums — kāpēc apsolīt un beigās neko neizdarīt? Man ir, ar ko salīdzināt. Pirms apmēram mēneša mēs ar «Lufthansa» lidojām uz Frankfurti, bet briesmīgā laika dēļ tika atcelti teju visi reisi. Bet toreiz visa informācija bija pieejama, visiem izsūtīja īsziņas, informējot, ka rezervēti jauni lidojumi, nosūtīja iekāpšanas kartes. Starp citu, daži pasažieri grasījās rakstīt pretenziju – lai nu kas nenotiktu, taču tikt pamestam likteņa varā par savu un ne mazu naudu neviens nevēlas!"

Situāciju komentēja airBlatic pārstāve Alise Briede.

"airBaltic atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām un izmaiņām ceļojuma plānos. Atceltu lidojumu gadījumā airBaltic aktīvi strādā, lai pēc iespējas ātrāk piedāvātu alternatīvas ceļošanas iespējas. Tiesa, šādos gadījumos jāņem vērā, ka klientu atbalsta centra telefons saņem daudz zvanus un gaidīšanas laiks var būt ilgāks. Šajā situācijā visi pasažieri tika pārreģistrēti uz tuvākajiem iespējamajiem reisiem, kā arī saņēma maltīšu kuponus," — pateica viņa.

Briede piebilda, ka pasažieri, kuri lidojuma rezervēšanas laikā norādīja savu telefona numuru, Kopenhāgenā saņēma īsziņu ar visu nepieciešamo informāciju, un ieteica ierakstīt numuru savā rezervācijā. Ja lidojums rezervēts ar tūrisma aģentūras starpniecību, tad atkārtoti jāpārbauda, vai pasažiera telefona numurs tika norādīts.

Ziņu lente
0