Prokurors pieprasa dubultot sodu "spiegam", Latvijas dzelzceļa darbiniekam

Суд, правосудие
Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par spiegošanu notiesātajam Jelgavas iedzīvotājam Aleksandram Krasnopjorovam tika piespriesta brīvības atņemšana uz pusotru gadu, 60 stundas piespiedu darba un probācijas laiks uz gadu un sešiem mēnešiem.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore nosūtījusi apelācijas protestu tiesai ar prasību piespriest bargāku sodu bijušajam VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ceļu meistaram Aleksandram Krasnopjorovam, kurš atzīts par vainīgu spiegošanā, vēsta Novaja.lv.

Prokurore protestā norāda, ka tiesa, pēc viņas domām nav izvērtējusi un izanalizējusi Krasnopjorova nodarījuma smagumu. Viņa uzskata, ka sods noteikts nesamērīgi mīksts un tas neveicina, lai "notiesātais un citas personas" pildītu likumus.

Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
"Yandex.Taxi" Latvijā tur aizdomās par informācijas vākšanu un spiegošanu

Krasnopjorovam tika piespriesta brīvības atņemšana uz pusotru gadu, 60 stundas piespiedu darba un probācijas laiks uz gadu un sešiem mēnešiem. Lielākā daļa brīvības atņemšanas termiņa tiks norakstīta, jo viņš ar tiesas lēmumu izmeklēšanas laikā bija arestēts laikā no 2016. gada oktobra līdz 2018. gada janvārim.

Prokurore uzskata, ka brīvības atņemšanas termiņš ir jāpagarina līdz trim gadiem un četriem mēnešiem, bet probācijas laiks policijas uzraudzībā – līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas versija liecina, ka Krasnopjorovs laikā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim uz sliežu ceļiem Jelgavas dzelzceļa stacijas atbildības zonā nelikumīgi vācis neizpaužamas militāra rakstura ziņas un komercnoslēpumu saturošu informāciju. Sākotnēji viņam draudēja brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Ziņu lente
0