Eirofondi nesamaksās par "gudrajām stāvvietām" Rīgā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийParkomāts
Parkomāts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā neparādīsies stāvvietu meklēšanas lietotne – projekts nav saņēmis ES finansējumu apkārtējās vides aizsardzības un klimata izmaiņu novēršanas programmas ietvaros.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Eiropas Savienības iestādes atteica finansējumu "gudro" stāvvietu projektam Rīgā, raksta Rus.db.lv.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks par to paziņoja, atbildot uz opozīcijas deputāta Viļņa Ķirša repliku par to, ka Rīgas dome izšķērdē naudu nevajadzīgiem projektiem. To vidū deputāts minēja arī "nanoaplikācijas", ar to domājot "gudro" stāvvietu projektu. Baraņņiks uz to atbildēja, ka var apsveikt Ķirsi, jo Eiropa atteica finansējumu šim projektam.

Шествие в национальных костюмах в День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija
Dziesmu svētki paralizēs Rīgu

"Gudro" stāvvietu 8,7 miljonu vērtais projekts izraisīja lielu ažiotāžu Rīgas domē pērnā gada septembrī, kad opozīcija paziņoja, ka pašvaldība plāno īstenot to bez jebkāda ekonomiska pamatojuma. Rīgas mērs Nils Ušakovs atbildēja, ka neiesniegt pieteikumu ES finansētajam stāvvietu meklēšanas projektam būtu "noziegums".

Beigās tika pieņemts lēmums uzticēt uzņēmumam Rīgas satiksme (RS) sniegt detalizētu projekta pamatojumu, taču, kā vēlāk paziņoja Ķirsis, uzņēmuma sagatavotie dokumenti tāpat neieviesa jautājumā nekādu skaidrību.

Projektu izstrādāja pašvaldības aģentūra Rīgas gaisma un RS, kuri cerēja saņemt finansējumu no ES apkārtējās vides aizsardzības un klimata izmaiņu novēršanas programmas LIFE ietvaros. ES līdzekļiem bija jāsastāda 5,21 miljonu eiro, valsts budžeta finansējumam — 2,48 miljoniem eiro, savukārt projekta partneru finansējumam — 989 454 eiro.

Projekts paredzēja intelektuālās stāvvietu sistēmas ieviešanu ar mērķi samazināt sastrēgumus un gaisa piesārņojumu galvaspilsētā.    

Ziņu lente
0